Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Sărbătoare multiplă

În prima zi a lunii octombrie, la Onești a fost sărbătoare multiplă: inaugurarea oficială a unei parohii noi - Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus", instalarea primului paroh al acestei noi parohii, în persoana părintelui Ioan Anton, fost paroh de Pârgărești și director la Liceul "Fericitul Ieremia" din Onești, celebrarea primului hram la noua parohie, în cinstea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, și sfințirea Oratoriului, în curs de finalizare.

Celebrarea acestor evenimente s-a ținut în cea mai frumoasă catedrală de pe pământ, cerul liber, în fața oratoriului, pe un soare frumos de toamnă, și a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Au participat toți preoții din Onești, diecezani și călugări capucini, persoane consacrate, foarte mulți credincioși și primarul orașului, ing. Emil Lemnaru.

Datorită numărului mare de familii catolice din Onești, pentru o pastorație mai adecvată a credincioșilor din partea de jos a orașului (zona gării), PS Petru Gherghel a decis înființarea unei parohii noi în această parte a orașului, delimitată de râul Cașin. Parohia a fost înființată la 1 octombrie 2003 și dată în administrație Parohiei "Sfinții Petru și Paul", până la ridicarea unui lăcaș în care să se poată celebra sfânta Liturghie și celelalte sacramente.

Pr. Iosif Păuleț, paroh și decan de Trotuș, a reușit să obțină de la Primăria orașului terenul necesar pentru construcție și toate aprobările. A făcut planul pentru întreg complexul parohial, alcătuit din: biserică, oratoriu și casă parohială și, după ce a îngrădit locul cu un gard solid, a început prima lucrare, oratoriul, care avea să fie întrebuințat ca biserică și locuință a preotului pentru o perioadă bună de timp.

Piatra fundamentală a fost pusă la 1 octombrie 2005, iar acum, la exact un an, 1 octombrie 2006, Preasfințitul a voit să sfințească oratoriul, deși nu este încă finalizat. Sperăm să fie finalizat la sfârșitul acestei luni, când activitatea pastorală se va desfășura în plin la noua parohie.

De remarcat că cele trei momente importante legate de noua parohie sunt marcate de data de 1 octombrie, sărbătoarea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, patroana parohiei.

Sperăm și ne rugăm Sfintei Tereza să ducem la bun sfârșit toate lucrările. Apelăm pe această cale la generozitatea credincioșilor care doresc și au posibilitatea să ajute, să sponsorizeze cu ceva noua parohie.

Pentru informații suplimentare, numărul de telefon de la Parohia "Sfinții Petru și Paul" este 0234/312336.

A consemnat pr. Iosif Păuleț


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat