Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Administrarea Mirului

O mare sărbătoare a fost ziua de 23 septembrie pentru Parohia Valea Mică și filiala Răcăciuni: PS Aurel Percă. episcop auxiliar, a conferit sacramentul Mirului la 80 de candidați.

Sărbătoarea a început la filiala Răcăciuni, acolo unde 16 candidați, copii și tineri, la ora 9.00, l-au așteptat împreună cu nașii, părinții și întreaga comunitate pe episcop pentru acest eveniment unic al vieții lor. La sărbătoarea răcăciunenilor au participat, alături de preotul paroh Daniel Cimpu, preoții de la Institutul "Don Calabria", precum și surorile aceluiași institut, surori care de mai bine de un an de zile activează în această comunitate. Preasfințitul Aurel a dorit în mod deosebit să felicite atât noii miruiți, pentru pregătirea lor, cât mai ales întreaga comunitate care, deși numără 143 de familii, cu 435 de suflete, a făcut și face efort mare de continuare a lucrărilor care sunt în desfășurare la noua biserică. Încurajând comunitatea, parohul și părinții calabrieni colaboratori, episcopul a împărțit binecuvântarea solemna și a pornit spre Valea Mică.

Ora 11.00. După emoția înființării, de acum doi ani, Parohia Valea Mică este cuprinsă acum de o nouă emoție. În ciuda vremii mohorâte, parohienii din Valea Mică erau prezenți în fața bisericii, împreună cu preoții vecini, toți într-un glas pregătiți să spună episcopului un inimos "Bun venit!". La 11.05, un ropot de aplauze l-a întâmpinat pe Preasfințitul, care a răspuns cu generozitate dorinței parohului și a întregii comunități de a-l aduce pe Duhul Sfânt cu darurile lui la Valea Mică, dăruindu-l celor 64 de candidați, copii, tineri și adulți, care de mai mult timp s-au pregătit pentru acest eveniment. Atmosfera a fost de vis. Pentru prima dată de când ființează ca parohie, creștinii de aici s-au bucurat de prezența oficială a episcopului. Și într-adevăr s-au bucurat! Preasfințitul ne-a încurajat ca aici la Valea Mica, așa cum îi spune și numele, o parohie mică, având 203 familii, cu 867 de suflete, să continuăm lucrarea bună începută în finalizarea lucrărilor la noua biserică, felicitând parohienii că au reușit în scurt timp să construiască o casă parohială, atât de necesară prezenței preotului în mijlocul lor.

La Valea Mică sărbătoarea nu s-a încheiat, deoarece ecourile ei vor fi încă mult timp prezente în sufletele, vorbele, gândurile și faptele noastre.

Lucica Acsinia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 septembrie: Valea Mică: Administrarea Mirului.


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat