Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Baia Mare: Sesiunea de toamnă a CER (comunicat)

În zilele de 25-26 septembrie 2006, la reședința Episcopiei Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, din Baia Mare, s-a desfășurat sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopilor din România (CER). Ca invitați au participat Excelența sa Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, pr. James M. McCann, SJ, din partea Conferinței Episcopale a SUA și Mons. Claude Bressolette, vicar pentru catolicii orientali din Franța.

În cadrul lucrărilor, episcopatul catolic din România a discutat despre căsătoriile mixte între catolici și ortodocși, o eventuală reducere a numărului de sărbători de poruncă - respinsă -, situația juridică a ordinelor și congregațiilor călugărești prezente în România, relațiile episcopiilor catolice cu statul român, prezența românească la Congresul Internațional al Familiilor de la Valencia. ES Virgil Bercea a prezentat două rapoarte cu privire la Cercetașii Catolici din România, respectiv Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici de la Miercurea Ciuc. De asemenea, s-a discutat despre stadiul proceselor de beatificare, despre situația proiectului Legii cultelor, participarea ES Florentin Crihălmeanu la Cea de-a IX-a întâlnire a Comisie Mixte Internațională pentru Dialogul Teologic dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică (Belgrad 18-25 septembrie 2006).

Episcopii prezenți au semnat un comunicat de presă care trage un semnal de alarmă cu privire la ilegalitățile și presiunile care se fac pentru a nu se da curs cererii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București de oprire a lucrărilor la construcția de lângă catedrala "Sf. Iosif". Totodată, este amintită tăcerea din partea autorităților statului față de nedreptățile trecute și actuale comise împotriva Bisericii Catolice din România, Romano-Catolică și Greco-Catolică, și asta în preajma mult așteptatei integrări a țării în Uniunea Europeană. Înainte de încheierea lucrărilor, episcopii prezenți au luat la cunoștință și au aprobat prezentul comunicat.

S-a stabilit ca sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România să se desfășoare la Episcopia Greco-Catolică Oradea, în zilele de 13-14 mai 2007.

(Pr. Cazimir Budău, secretar general al CER)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat