Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Conferința Europeană a Radiourilor Creștine (comunicat)

În perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2006 va avea loc, la Iași, al XIII-lea Colocviu al Conferinței Europene a Radiourilor Creștine, la care participă reprezentanți din următoarele țări: Cehia, Franța, Italia, Malta, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Rusia, Ungaria și Vatican. Evenimentul este organizat de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin Radio "Trinitas", în cooperare cu Secretariatul de Stat pentru Culte - București și cu Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Conferința Europeană a Radiourilor Creștine a fost înființată la Bruxelles, în anul 1994, și reunește în prezent peste 650 de posturi de radio asociative sau comerciale din Europa care au în comun o viziune creștină asupra lumii, manifestată prin: apărarea demnității umane și a drepturilor omului, în special a libertății de expresie, promovarea credinței creștine, promovarea democrației și a solidarității umane, preocuparea pentru formarea unei conștiințe europene în sensul unui veritabil umanism creștin, cooperarea cu instituțiile europene și cu alte organizații naționale și internaționale care favorizează comunicarea dintre oameni, schimbul de experiență între posturile de radio creștine europene.

Conferința Europeană a Radiourilor Creștine este recunoscută de către Consiliul Europei între asociațiile cu statut participativ. Radio "Trinitas" este membru al Conferinței Europene a Radiourilor Creștine din anul 2001. Tema colocviului de la Iași, "Dialogul și cooperarea în Europa pentru educarea noii generații", va fi abordată de către invitați de onoare și de către participanți din punct de vedere spiritual, social și mediatic.

(www.trinitas.ro)


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat