Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Pelerinaj la Lourdes: Al patrulea autocar

În perioada 4-15 septembrie, s-a alăturat pelerinajului diecezan, alcătuit din trei autocare de pelerini, și al patrulea autocar cu un număr de 41 de credincioși din diferite comunități catolice din Dieceza de Iași.

Dornici să vorbească, să o întâlnească pe sfânta Fecioară Maria, credincioșii s-au rugat și au cântat cu înflăcărare, în fiecare zi, de mai multe ori rozariul și alte devoțiuni spre slava, cinstea și preamărirea lui Dumnezeu - asemenea sfintei Bernadeta căreia i s-a arătat Maica Domnului cu rozariul în mână în anul 1858 la Lourdes - că ne-a dat-o pe Maria, ca mama noastră cerească. Au pus la picioarele Măicuței cerești toate nevoile, cererile și trebuințele întregii lumi, țări, dieceze și cele personale.

Au avut dorința arzătoare de a face acest pelerinaj lung, pentru ca prin sacrificii și rugăciuni să răspundă rugăminții Maicii de la Lourdes adresată sfintei Bernadeta: "Pocăință, pocăință, pocăință! Roagă-te pentru întoarcerea păcătoșilor, mergi și bea din izvor și spală-te în el".

Participând împreună cu Preasfințitul Petru Gherghel și cu ceilalți preoți și credincioși la celebrările liturgice și devoționale de la Lourdes, s-au întors fiecare în satele și la casele lor întăriți în credință, spre a fi purtătorii mesajului de pocăință și de vindecare al sfintei Fecioare Maria, transmis prin intermediul Bernadetei. Îmbogățiți sufletește, întăriți trupește, cinstitorii sfintei Fecioare Maria au adus și apă de la Lourdes, pentru ca toți care au credință și nu au posibilitatea de a ajunge la Lourdes să beneficieze de harurile convertirii și de însănătoșire.

Ajută-ne Dumnezeule, unul și întreit ca cinstind-o pe preacurata Fecioară Maria să ajungem la Fiul Tău, iar împreună cu el la tine, pentru a trece din această viață plină de încercări la viața fericită din ceruri.

Pr. Claudiu Nedelciu

Mai multe imagini din timpul acestui pelerinaj puteți vedea în albumul foto.
 


lecturi: 56.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat