Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire a Consiliului Diecezan AC

Având ca moto: "Pentru a fi slujitori buni și credincioși", în perioada 15-17 septembrie 2006 s-a desfășurat o întâlnire a consiliului diecezan al Acțiunii Catolice la Mănăstirea "Don Orione" din Iași.

Membrii consiliului diecezan și-au propus ca în aceste zile să lucreze și să urmărească trei obiective principale. Primul obiectiv a fost cel de formare a membrilor consiliului diecezan, în vederea pregătirii programului asociativ, cel de-al doilea obiectiv a urmărit prezentarea, analizarea și evaluarea anului asociativ 2005-2006, iar cel de-al treilea obiectiv s-a axat pe trasarea și propunerea unui itinerar de activități diecezane pentru următorul an asociativ 2006-2007.

Vineri, responsabilii de sectoare și președinții de zonă (zona Iași, Bacău, Roman) au prezentat un bilanț al tuturor activităților desfășurate pe cele trei sectoare la nivel parohial, zonal și diecezan. S-au luat în considerare și s-au pus în discuție posibilitățile pe care responsabilii de sector și președinții de zonă le-au valorificat în edificarea activităților, precum și dificultățile și modalitățile de depășire a situațiilor de criză.

Seara, ca și moment de formare, reflecție și destindere a fost vizionarea filmului "Karol - un om care a devenit papă".

Programul de sâmbătă a început cu momentul formativ, care a tratat despre Modalitatea de realizare a unui proiect asociativ, prezentat de pr. Felix Roca - asistent spiritual diecezan AC. Materialul propus de pr. Felix făcea referire la importanța unei "idei-bază", care pune fundamentul acțiunii, mobilizează și dinamizează un grup. De asemenea, pr. Felix a subliniat și a amintit pașii care favorizează și conduc la o realizare concretă a ideii-bază: obiective, criterii, programare, posibilități, obstacole, coerență, evaluare permanentă.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de păstorul diecezei, PS Petru Gherghel, recent întors dintr-un pelerinaj organizat la Lourdes. În omilia sa, PS Petru a împărtășit câteva momente semnificative din timpul pelerinajului la Lourdes și i-a îndemnat pe membrii AC să păstreze cu grijă legătura strânsă cu Cristos, cu istoria și astfel să fie adevărați mesageri ai evangheliei, prin trăirea conștientă și responsabilă a vocației și a misiunii pe care fiecare membru din AC trebuie să o ducă la îndeplinire. La finalul predicii episcopul Petru i-a încredințat pe toți membrii Acțiunii Catolice sub ocrotirea sfintei Fecioare Maria - Mama tuturor oamenilor și prima martoră și beneficiară a iubirii gratuite a Fiului său, Isus Cristos.

După-amiază, membrii consiliului diecezan au lucrat intensiv la noul program de activități diecezane a anului asociativ 2006-2007, vizând sectorul copii, tineri și adulți și care vor fi votate în cadrul Adunării Generale de la sfârșitul lunii septembrie.

Sfânta Liturghie de duminică a fost celebrată împreună cu comunitatea și a fost un moment de laudă și de mulțumire adus lui Dumnezeu pentru harurile revărsate, dar și de implorare a ajutorului lui Dumnezeu pentru trăirea cu responsabilitate și bucurie a vocației proprii în cadrul AC.

În continuare consiliul diecezan a discutat despre pregătirea Adunării Generale a Acțiunii Catolice din Dieceza de Iași.

Lăcrămioara Boroș


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat