Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Sprijin pentru peste 500 de copii defavorizați

Copiii de care au grijă coordonatorii și voluntarii Centrului de Resurse "Don Bosco" - un proiect Caritas Iași - au acum un sprijin comunitar deosebit. Acesta vine din partea salariaților Companiei Coca-Cola HBC Romania care, prin Fundația Oameni pentru Comunitate, a decis să finanțeze timp de un an activitățile desfășurate în cadrul Centrului "Don Bosco". Noul model de colaborare de tip instituție privată - organizație non-guvernamentală, prea puțin aplicat în România, a început cu prezentarea proiectului în cadrul "Plant Day", serbare organizată de Compania Coca-Cola HBC Romania la sfîrșitul lunii august.

Pe lângă activitățile curente din proiect - efectuarea temelor școlare, pregătirea unor spectacole, participarea la diverse tabere tematice - coordonatorii și voluntarii Centrului și-au mai propus editarea unei publicații speciale lunare, intitulate "Don Bosco la Coca Cola", organizarea unei expoziții permanente în incinta Coca Cola Iași, a serbărilor cu ocazia unor zile importante (Crăciun, Paști, 1 Iunie) și a unor vizite tematice ale copiilor în fabrica ieșeană. Sergiu Ungurianu, coordonatorul proiectului Centrul de Resurse "Don Bosco", a ținut să precizeze ca salariații Coca-Cola vor avea parte și de alte surprize plăcute: "Copiii din proiectul "Don Bosco" nu sunt altfel față de alți copii, doar că nu au aceleași posibilități de a-și petrece copilăria la fel ca alții de vârsta lor. Vă asigur însă că știu să fie la fel de suprinzători și gata să facă zeci de năzbâtii, iar asta o să vedeți imediat ce se întorc din vacanță! Și vă mai asigur că despre aceste lucruri vom avea ce vorbi și la conferința de presă de la finalul colaborării cu Coca Cola! " a adăugat Sergiu Ungurianu.

Centrul de Resurse pentru Copii "Don Bosco" a fost înființat în anul 2000, iar grupul țintă vizat este format din copii de clasele I-VIII, din județele Iași, Neamț și Bacău, proveniți din familii defavorizate social. Proiectul urmărește prevenirea abandonului școlar la copii și consilierea familiilor implicate asupra modului de educare și de rezolvare a problemelor sociale cu care se confruntă. Până acum, au fost incluși în proiect peste 1500 de copii, iar anul trecut "Don Bosco" a beneficiat de ajutorul a 165 de voluntari.

Biroul de Relații cu Mass-Media
al Centrului Diecezan Caritas Iași

*

Centrul Diecezan Caritas Iași
Str. Sărărie, 134,
Iași-700116
Tel. 0040/232/210085
Fax. 0040/232/217998
e-mail: contact@caritas-iasi.ro
web: http://www.caritas-iasi.ro


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat