Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Djebonoua: "Jeunesse Vacances"

La Djebonoua (Coasta de Fildeș), în perioada 2-3 septembrie, a avut loc încheierea activităților "Jeunesse Vacances". Tema pentru anul acesta a fost: Iubiți-vă unii pe alții așa cum Cristos ne-a iubit pe noi.

Credincioșii catolici din toate comunitățile noastre după ce s-au pregătit mai bine o lună au venit pentru a prezenta rodul muncii lor.

Aproapele este un mesaj de la Dumnezeu, pe care trebuie să-l descoperim. De aceea celălalt trebuie respectat și trebuie să trăim ca niște frați.

Anul acesta ne-am propus să participe numai creștinii catolici: botezați, catehumeni sau simpatizanți. Acest lucru pentru a ne cunoaște mai mult, să ne rugăm împreună, să arătăm celorlalți că suntem o comunitate activă și că prin toate activitățile propuse vrem să-l lăudăm pe Cristos.

Sâmbătă, 2 septembrie, au avut loc finalele la fotbal fete și băieți. Ambele meciuri s-au desfășurat într-un climat de fairplay, în prezența a peste 600 de spectatori. Muzica și comentariul microfonic ne-au însoțit înainte, în timpul și după desfășurarea celor două finale.

Seara, la 21.00, a debutat marele spectacol de noapte, unde diferitele sate au prezentat mai multe activități, precum: teatru, balet, dans tradițional și cor. Atmosfera a fost superbă, spectatorii erau ținuți cu sufletul la gură până la sfârșit (ora 3.00).

Duminică, 03 septembrie, la 8.45, nouă grupuri s-au întrecut în cunoștințe biblice (Evanghelia după sfântul Marcu). Cu toții au demonstrat că au citit întreaga evanghelie și că au reținut multe informații, unii ba chiar au obținut punctaj maxim.

Toți participanții au primit cadouri: mingii, fluiere, cărți de rugăciune, iconițe, statui și mulți biscuiți.

A urmat sfânta Liturghie solemnă, unde cu toții am cerut iertare Domnului pentru inconvenientele exprimate și cele rămase în inimile noastre, i-am mulțumit pentru reușita acestor activități, în cele din urmă am cerut harul lui Dumnezeu pentru ca mărturia dată să ne entuziasmeze și mai mult pe viitor.

A urmat extragerea numerelor pentru tombolă. Premiul cel mare era un CD player. La acest joc au putut participa toți cei doritori să joace indiferent de religie.

Personal cred că mărturia creștină oferită a fost extraordinară. Sunt mândru de progresele făcute de credincioșii din sectorul nostru. Cu siguranță există spațiu și pentru mai bine.

Fie ca Duhul Sfânt să trezească multe conștiințe la cunoașterea lui Dumnezeu și prin aceste activități sportive, culturale și religioase.

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat