Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna septembrie

Venirea toamnei aduce de sub tipar un nou număr al revistei "Lumina creștinului", pentru luna septembrie, anul XVII, nr. 9 (201).

După coperta care prezintă un instantaneu cu pelerini la Cacica purtând statuia Maicii Domnului, revista continuă cu o serie de articole dedicate Mariei: "Sub patronajul Mariei", un reportaj "Sărbătoare la Butea" care descrie o frumoasă celebrare mariană cu statuia Madonei de Lourdes, iar PS Petru Gherghel semnează un articol intitulat "Peregrinările Maicii Domnului".

Pagina 4, sub titlul "Note de reporter", cuprinde un amplu articol semnat de pr. Iosif Dorcu, dedicat sărbătorii mariane de la Butea.

Programul pelerinajului diecezan la Lourdes, din perioada 4-15 septembrie, poate fi consultat la pagina 5. De asemenea, o coloană din această pagină este dedicată unei "Statistici la numărul 200", care continuă un articol din numărul anterior al revistei, când a fost tipărită revista cu numărul 200.

"Pelerini la Cacica" se intitulează articolul din paginile 6-7 semnat de pr. Felician Tiba și dedicat pelerinajului de anul acesta de la Cacica, din zilele de 14 și 15 august.

În luna august au avut loc, în Dieceza de Iași, trei sfințiri de biserici, la Târgu Ocna, la Somușca și la Ciucani, iar articole, imagini și impresii de la aceste evenimente pot fi citite în paginile 8, 9 și 10.

Urmează paginile obișnuite: pagina 11, "Figuri ilustre" (despre pr. Ioan Mărtinaș), pagina 12, "Mesajul sfinților" (despre Marguerite Bourgeoys), pagina 13, "Anul Sfintei Scripturi" (cu articolul "Împlinirea Scripturilor"), pagina 14, "Pentru familii" (cu o istorioară "În ceasul al doisprezecelea"). Povestioara morală pentru copii "Goana după aur", este continuată în paginile 15 și 16.

Tinerilor li se adresează în mod deosebit articolul din pagina 17, "Cât de citită este Sfânta Scriptură?"

Paginile 18-19 continuă cu o traducere "Cum să citim Sfânta Scriptură?", despre întâlnirea papei Benedict al XVI-lea cu mai mulți tineri din Roma și din diecezele din regiunea Lazio, din ziua de 6 aprilie, în Piața "Sfântul Petru", prilej pentru Sfântul Părinte să răspundă la mai multe întrebări puse de tineri cu privire la Scriptură.

Pagina 20 cuprinde articolul "Motivație misionară", o traducere care prezintă noi argumente pentru implicarea misionară în Biserică.

Paginile de știri externe și interne, în cadrul cărora pot fi consultate și numirile și transferurile decise în Dieceza de Iași începând cu 1 septembrie, binecunoscuta pagină "În apărarea sănătății" (care oferă în acest număr informații despre sistemul asigurărilor de sănătate din România), pagina de "Poșta redacției", pagina dedicată "Noutăților editoriale" și rebusul "Cuvântul vieții" sunt ultimele pagini care încheie acest număr al revistei.

Ca de obicei, ultima copertă cuprinde instantanee fotografice de la diferite evenimente petrecute în lunile iulie și august în dieceză.

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Lectură plăcută!

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 61.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat