Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul tinerilor continuă! Acum, spre Cacica...

Ca în fiecare an, tinerii din Dieceza de Iași se vor îndrepta spre Cacica într-un pelerinaj al credinței și al tinereții. Acest pelerinaj este un semn al capacității tinerilor de a-și manifesta împreună devoțiunea față de sfânta Fecioară Maria și al dorinței lor de a-și orienta întreaga viață spre Cristos.

Pașii tinerilor străbat cărările vieții în cele mai variate direcții. Însă cei care se simt creștini știu că trebuie să se îndrepte spre Cristos, care îi însoțește și îi călăuzește. "Cuvântul tău e făclie pentru pașii mei și lumină pentru cărările mele" (Ps 118 [119],105) repetă tinerii din lumea întreagă în acest an, încrezători în forța cuvântului vieții adevărate. Cristos, cuvântul veșnic, coboară în sânul sfintei Fecioare Maria, ca să lumineze pașii fiecărui om, iar Maria, Mamă gingașă și puternică, pășește cu fiecare dintre fii încredințați ei, ca aceștia să nu rătăcească.

Tânărul care dorește să se apropie mai mult de Cristos este un pelerin, care în sfânta Fecioară Maria găsește o călăuză sigură. Pelerinajul vieții își asumă trăsături concrete în acele pelerinaje către sanctuarele unde Mama lui Cristos și Mama noastră este cinstită în chip deosebit. Unul dintre acestea este și cel de la Cacica, unde tinerii din Dieceza de Iași sunt așteptați în zilele de 14 și 15 august 2006, alături de ceilalți credincioși.

Pelerinajul tradițional al tinerilor la Sanctuarul de la Cacica va începe luni, 14 august 2006. Tinerii care doresc să participe sunt rugați să fie prezenți la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la ora 11.30. Aici va avea loc binecuvântarea unei statui a sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, care va fi oferită sanctuarului, pe care tinerii o vor purta în procesiune până la sanctuar, unde vor încheia primul moment de rugăciune.

Al doilea moment este constituit de participarea la sfânta Liturghie de seară și animarea acesteia.

Următorul moment va fi vigilia mariană și procesiunea cu lumânări. În continuare, pe parcursul nopții, tinerii se vor reuni în rugăciune la altarul amenajat afară, pregătindu-se astfel să trăiască intens solemnitatea Adormirii Maicii Domnului. Aici, la inițiativa Oficiului pentru Cateheză, va fi proiectat un film documentar despre Lourdes, locul în care sfânta Fecioară Maria a apărut Bernadetei Soubirous. Inițiativa va veni în sprijinul celor care în perioada 4-15 septembrie vor participa la pelerinajul diecezan la Lourdes, dar și a acelora care sunt dornici să vadă locul binecuvântat al Lourdesului.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor în colaborare cu Oficiul pentru Cateheză.

Responsabilul pelerinajului este pr. Felician Tiba de la care se pot obține și alte detalii: tel. 0232/225228; fax 0232/211476, 0744/911210, feliciu@k.ro; secretar@itrc.tuiasi.ro


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat