Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: "Mișcarea Familiilor din Nazaret" în reculegere

În spiritul Mișcării Familiilor din Nazaret, grupul din Iași și Oituz a avut cinci zile de reculegere, între 23 și 28 iulie 2006, în casa diecezană de la Pralea, jud. Bacău.

Zona colinară, împodobită cu verdele plin de optimism al pădurilor, invită, fără echivoc, pe cei care vin în acest ambient: "Binecuvântați, munți și dealuri, pe Domnul, binecuvântați-l, tot ce răsare pe pământ, pe Domnul! (Dan 3,75-76 ).

Recenta carte În brațele Mariei, scrisă de unul din liderii mișcării, Slawomir Biela, tradusă și publicată la Editura "Sapientia", a fost ghidul fidel al reflecțiilor și lecturilor spirituale pe parcursul reculegerii.

Adorația Preasfântului Sacrament, în orele dimineții și ale serii, practică bine definită ca program de viață spirituală în Familiile din Nazaret, a avut darul de a îndrepta permanent atenția spre Isus, calea, adevărul și viața.

Celebrările euharistice, duminică, 23 iulie, și marți, 25 iulie, în frumoasa biserică parohială, închinată Numelui Sfintei Fecioare, urmate de adorația Preasfântului Sacrament, au fost bogate haruri pentru participanți, biserica fiind plină.

Celebrarea sfintei Liturghii în aer liber, în ziua Sfinților Ioachim și Ana, 26 iulie, în peisajul mirific al pădurii, a antrenat grupul, prin glasul profetului: "Binecuvântați-l, voi, fii ai oamenilor, pe Domnul! Binecuvântați-l, sfinți și smeriți cu inima, pe Domnul" (Dan 3,82.87).

Celelalte celebrări euharistice, în zilele de 24, 27 și 28 iulie, precum și meditațiile, conferințele și rugăciunile comune, în liniștea mistică a capelei, au contribuit din plin la confortul sufletesc al participanților.

În mod cert, această primă reculegere prelungită s-a vrut și s-a realizat ca un îndemn în plus, la o amplificare a râvnei spirituale în familiile creștine de azi, după modelul Sfintei Familii de la Nazaret.

Pr. Anton Despinescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23-28 iulie: Pralea: "Mișcarea Familiilor din Nazaret" în reculegere".


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat