Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Pașcani

Comunitatea romano-catolică din Pașcani a trăit momente de mare sărbătoare în zilele de 29 și 30 iulie 2006, când păstorul Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel, a efectuat o vizită pastorală la Pașcani.

În după-amiaza de sâmbătă, credincioșii s-au adunat din timp și la ora 17.20 l-au întâmpinat cu bucurie, aplauze, pâine și sare pe oaspetele așteptat cu drag.

După salutul din partea Preasfințitului, a urmat recitarea Rozariului, de un grup de copii îmbrăcați în costume naționale, și apoi celebrarea sfintei Liturghii.

A doua zi, duminică, 30 iulie, programul a fost mai încărcat: la ora 9.00 a fost sfânta Liturghie a copiilor, după care Preasfințitul le-a vorbit copiilor - "primăvara familiei și a societății" - și tinerilor - "speranța lumii" - îndemnându-i să-și trăiască cu bucurie și curaj credința. Aceștia, la rândul lor, au prezentat o parte din activitățile pe care le desfășoară în trăirea și pregătirea lor religioasă și în cadrul Acțiunii Catolice.

A urmat Liturghia pontificală de la ora 11.00, celebrată de episcopul Petru Gherghel, înconjurat de ceilalți preoți. În cadrul predicii, Preasfințitul a adresat cuvinte de încurajare și chemare la o trăire și mărturisire adevărată a credinței de la predică

După Liturghie, episcopul a discutat cu membrii comitetului bisericesc și cu membrii comisiei sinodale.

În cursul după-amiezii, episcopul s-a întreținut și cu părinții de la Institutul religios "Cavanis" care au o casă deschisă în Parohia Pașcani.

După Liturghia de încheiere de la ora 18.00, celebrată de pr. Isidor Mocanu, a urmat adorația euharistică prezidată de Preasfințitul.

După bilanțul vizitei pastorale făcut de Excelența sa, a urmat binecuvântarea finală specială ce a conferit, celor pregătiți sufletește, indulgența plenară.

La încheierea vizitei, pr. Francisc Vernică, parohul comunității, a rostit câteva cuvinte de mulțumire: "«Eu sunt Păstorul cel bun și îmi iubesc turma» ne spune Isus Cristos și împlinește prin prezenta Excelenței voastre în mijlocul nostru. Vă mulțumim pentru că ne aveți mereu la inima și în rugăciunile Excelenței voastre atât acum, când sunteți în mijlocul nostru, cât și mereu, oriunde vă aflați. Dumnezeu să vă răsplătească și să dea cât mai mult rod muncii pe care o desfășurați pentru noi și împreună cu noi spre preamărirea lui Dumnezeu".

Pr. Francisc Vernică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-30 iulie: Vizită pastorală în Parohia Pașcani.


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat