Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Silvio Dissegna și Albert Schweitzer

Două noi cărți, în format de buzunar, au apărut la Editura "Presa Bună" din Iași: Silvio Dissegna, de Paolo Risso și Albert Schweitzer, de Teresio Bosco.

*

Silvio Dissegna, un băiat minunat

În paginile acestei cărți se povestește istoria unui copil de 12 ani, din Italia, Silvio Dissegna (1967-1979), simpatic, inteligent și plin de viață, cu mare voință de a trăi și a iubi. Lovit de cancer osos, a acceptat cu forță și curaj durerea atroce, până la moarte.

O istorie tristă? Nu, o istorie de speranță și de bucurie, pentru că Silvio, în compania lui Isus, trăiește ca învingător al păcatului, al durerii, al morții și ne invită pe toți, chiar și pe tine, de a nu avea niciodată frică...

Silvio este modelul unui martir, este chiar un campion!

La 8 februarie 1995, cardinalul Giovanni Saldarini, arhiepiscop de Torino, în bazilica "Maria, Ajutorul Creștinilor", a deschis procesul diecezan pentru beatificarea - canonizarea slujitorului lui Dumnezeu, Silvio Dissegna.

Cartea Silvio Dissegna, un băiat minunat este o traducere de Maria Zapodeanu, după originalul în limba italiană: Silvio Dissegna, un ragazzo meraviglioso, de Paolo Risso, apărut la Editura Elle Di Ci, în 2002.

*

Albert Schweitzer

Viața lui Albert Schweitzer (1875-1965), laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1952, se constituie într-un model de trăire a vieții creștine, din perspectivă misionară.

În paginile acestui volum de buzunar, Schweitzer mărturisește: "Într-o dimineață din toamna anului 1904 am găsit pe biroul meu una dintre acele broșuri verzi în care Societatea Misiunilor Evanghelice din Paris publica rapoartele lunare ale activității sale. Privirea mi-a căzut asupra unui articol intitulat: Necesitatea misiunii din Gabon. Acea regiune era descrisă acolo ca «punctul cel mai nesănătos al pământului», iar directorul societății misiunilor se plângea că misiunea nu avea personal spre a continua lucrarea. (...) Articolul se încheia cu aceste cuvinte: «Oameni care la chemarea stăpânului răspund cu simplitate: Doamne, eu pornesc la drum; Dumnezeu are nevoie de acești oameni». Sfârșind lectura, mi-am reluat în deplină liniște întreaga activitate. Cunoscusem, în acel moment, cărei activități îmi voi consacra viața mea".

Cartea Albert Schweitzer este o traducere de pr. Anton Bișoc, după originalul în limba italiană Albert Schweitzer, de Teresio Bosco, apărut la Editura Elle Di Ci, în 2002.

Ovidiu Bișog

* * *

Silvio Disegna, un băiat minunat
Risso Paolo, Ed. "Presa Bună", 2006, ISBN 973-8191-50-5, 10x14 cm, 58 p., 3 RON

Albert Schweitzer
Bosco Teresio, Ed. "Presa Bună", 2006, 10x14 cm, 42 p., 3 RON

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 55.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat