Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Președintele APCE în vizită la Episcopia de Iași

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), René van der Linden, a vizitat marți, 25 iulie, catedrala romano-catolică din Iași și s-a întreținut în sediul episcopiei cu PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Dl. René van der Linden a sosit la sediul episcopiei la ora 18.30. Cu PS Petru Gherghel, episcopul diecezei, și cu PS Aurel Percă, episcop auxiliar, a discutat despre problema familiilor, arătându-și îngrijorarea pentru crizele care lovesc familia. Episcopul de Iași a vorbit despre preocuparea Bisericii pentru salvarea familiei și despre experiența recentă a Întâlnirii Mondiale a Familiilor din Valencia (Spania).

Au mai fost luate în discuție avantajele intrării României în Europa, schimbările care s-au produs în România, greutățile trecerii de la un sistem totalitar la economia de piață, raportul dintre țările din Vest și Est și, mai ales, proiectele susținute de diferite instituții în țările dezvoltate și chiar din partea Consiliului Europei privind ONG-urile care au luat contact cu țara noastră, necesitatea unei adevărate democrații care nu poate neglija valorile evanghelice și morale.

Președintele APCE a luat act cu mare bucurie de inițiativele Bisericii Catolice și ale Bisericii Ortodoxe în diferite domenii sociale și s-a bucurat aflând că sunt multe inițiative comune în acest domeniu.

De asemenea, a apreciat numărul mare de studenți la Teologie, candidați la Preoție. S-a bucurat de faptul că între Episcopia de Iași, Mitropolia Ortodoxă și cardinalul De Simonis din Olanda există relații de colaborare în domeniul spiritual și social, domnul președinte fiind de origine olandeză.

Înainte de plecare a vizitat catedrala romano-catolică exprimându-și, împreună cu soția Domniei sale, aprecierea pentru noua construcție, în special pentru icoanele de la calea sfintei cruci.

René van der Linden a ținut să treacă pe la Episcopia Romano-Catolică de Iași cu ocazia vizitei în Moldova.

Luni, 24 iulie, a vizitat Suceava, având o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației județene.

Marți a vizitat atelierul de ceramică de la Marginea și mănăstirile Sucevița, Moldovița și Voroneț. La Mănăstirea Sucevița a fost întâmpinat de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

De la Iași oaspetele a plecat la Chișinău.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat