Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești și Vladnic: Sfârșit de GREF

În comunitățile Vladnic și Horgești s-a desfășurat GREF-ul copiilor, activitate organizată de Institutul "Sfântul Ioan Calabria" din Răcăciuni în perioada 3-14 iulie 2006.

Vacanța de vară este un moment propice pentru recreare, dar în același timp și pentru educare creștină. În comunitățile Horgești și Vladnic, în ziua de 14 iulie, s-au încheiat cele două săptămâni de GREF organizate de Comunitatea "Sf. Ioan Calabria". Această activitate s-a îndreptat către toți copii, începând cu cei de la grădiniță și până la cei din clasa a VIII-a.

Tema acestor zile a fost "Aventurile unei călătorii", copiii dovedindu-se interesați să descopere împreună cu animatorii călătoriile și aventurile sfântului Paul, personajul principal al poveștii, în cursul misiunii sale de evanghelizare.

La GREF au participat în total 240 de copii din cele două comunități, aceștia dovedindu-se dornici de a învăța cântece, jocuri, bansuri noi, dar și de a se bucura din plin de atmosfera de sărbătoare și de bucurie care a persistat în toate cele zece zile. Nimic nu este mai frumos decât a-i vedea pe copii stând împreună și bucurându-se.

Un rol deosebit în buna organizare a acestei activități l-au avut animatorii, deoarece fără prezența și fără sacrificiul lor GREF-ul nu ar fi avut loc. A fi animator este, cum mulți o spun, o chemare. Nu toți tinerii pot fi animatori. Deși la prima vedere pare atât de ușor, vocația de animator necesită dăruire și angajare. Fără acestea intenția de a face ceva bun pentru copii se va solda cu un eșec.

Preoții din aceste comunități, pr. Vincențiu Burlacu (Parohia Horgești) și pr. Emil Lucaci (Parohia Vladnic), s-au angajat și ei zi de zi în formarea copiilor îndrumându-i să fie mai buni, mai credincioși și să rămână cu aceeași bucurie în suflet pe care au arătat-o în aceste zile.

Finalul acestor zile de GREF a fost unul solemn, deoarece, prin sfânta Liturghie, i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a desfășura această activitate în mijlocul comunităților menționate. Sfânta Liturghie a fost urmată de un mic program artistic la care au participat părinții copiilor și a avut scopul de a da mărturie în fața comunității de experiența trăită în cele zece zile.

Copiii au fost mulțumiți și bucuroși de experiența trăită în aceste zile, acest lucru evidențiindu-se din cererile lor insistente de a organiza și anul viitor GREF-ul, continuând astfel drumul început acum patru ani când s-a organizat prima activitate de acest gen în comunitățile lor.

Marian Toma


 

lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat