Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Un minut de adolescență"

După o săptămână, joi, 13 iulie, 20 de copii au încheiat un stagiu de introducere în arta video organizat de asociația SIGNIS România în colaborare cu Centrul Diecezan Caritas Iași.

Zece copii din proiectele Caritas și alți zece din proiecte ale altor ONG-uri ieșene, dar și ale Direcției pentru Protecția Copilului s-au bucurat de o săptămână de "joacă" serioasă cu aparatul de fotografiat și cu camera video, sub îndrumarea domnului Sorin Botoșeneanu, profesor la catedra de fotografie - UNATC București și a Iuliei Murgu, preparator la Facultatea de Film, Specializare Multimedia (UNATC - București).

Atelierul de creație "Un minut de adolescență" a preluat un model de stagiu organizat de UNICEF împreună cu Fundația Culturală Europeană, dedicat adolescenților defavorizați. Filmele copiilor vor fi prezentate în toamnă, la București, în cadrul Festivalului "Privind copiii", eveniment organizat de SIGNIS și de UNICEF România.

Copiii ieșeni, foarte creativi, de altfel, s-au arătat încântați de acest mod de a se exprima. Astfel, prin intermediul fotografiilor sau a filmulețelor, au încercat să transpună propriile sentimente, temeri, experiențe.

Deși acest lucru i-a solicitat destul de mult, niciodată nu s-au arătat obosiți, ci mai degrabă dornici de a duce proiectul la final. Cu atât mai mult cu cât în fiecare seară au avut posibilitatea de a-și vedea filmulețele proiectate.

Între 4 și 6 decembrie la Iași, Casa de cultură "Mihai Ursachi" va găzdui Forumul itinerant, în care oameni de cinema și de televiziune, specialiști din protecția copilului, părinți și copii vor fi invitați să vizioneze și să dezbată împreună filme despre copii și totodată scurt-metrajele realizate de copii în cadrul a șase ateliere de creație video.

Primul atelier a avut loc la Sătic, sub coordonarea regizorului Marius Șopterean, șef catedra de regie de film și a lui Doru Nițescu, asistent catedra de regie de film.

Alți colaboratori: Vasilica Oncioaia, Roxana Rotaru, Marius Bulai, Radu Huzum; voluntar: Petronela Trifas; coordonator proiect "Un minut de adolescență": Rodica Buzoianu, medic psihiatru.

Roxana Rotaru


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat