Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cazul catedralei din București la Radio Vatican

Cazul catedralei catolice "Sfântul Iosif" din București la Radio Vatican: un material despre indiferența autorităților românești, difuzat în aproape 40 de limbi.

"În România, este în pericol de prăbușire catedrala Sfântul Iosif din București alături de care a fost autorizată construcția unui edificiu uriaș, declară arhiepiscopul de București Ioan Robu; este în primejdie demnitatea locului sacru; se violează drepturile credincioșilor". Radio Vatican, cu acest titlu, în ediția internațională a radiojurnalului de la ora 14, preluată de circa 40 de redacții lingvistice a difuzat miercuri, 5 iulie, știrea despre "cazul" catedralei "Sfântul Iosif" din București.

Procesiuni de rugăciune, grevă a foamei, acțiuni pașnice de protest, scrisori către autorități, intervenții de către catolici, ortodocși și evrei n-au servit la nimic, până în prezent pentru a salvgarda catedrala catolică "Sfântul Iosif" din București, aflată în pericol de a se prăbuși din pricina construirii, foarte aproape de ea, a unui edificiu de 75 de metri înălțime. Este vorba de imobilul "Cathedral Plaza" proiectat pe un teren instabil și cu stratul freatic la suprafață și pentru care sunt prevăzute 19 etaje și patru niveluri subterane.

"Trăiesc alături de catolicii din România un sentiment de profundă tristețe și de neputință - a declarat arhiepiscopul de București Ioan Robu - în fața indiferenței autorităților române rămase impasibile la nenumăratele memorii și proteste, împotriva construcției ilegale care pune în gravă primejdie integritatea și demnitatea locului sacru și împiedică desfășurarea normală a serviciilor religioase".

Mons. Robu a spus de asemenea că autorizând construirea uriașului edificiu autoritățile au dat o grea lovitură Bisericii Catolice române iar credincioșii își simt violate drepturile și valorile lor călcate în picioare.

Autorizând o construcție-gigant în imediata vecinătate a catedralei - se explică din partea Arhidiecezei de București - legea română 422/ 2001 pentru protecția monumentelor istorice este violată pe față; în afară de aceasta, în modul nereglementar și defectuos în care se desfășoară lucrările, alte 24 de legi sunt parțial sau total violate".


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat