Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Trei noi cărți

Vademecum. Meditații, predici, considerații, Zatti, părintele săracilor și Benedetta sunt trei noi cărți apărute la Editura "Presa Bună" din Iași.

Vademecum. Meditații, predici, considerații

Vademecum. Meditații, predici, considerații este o nouă carte scrisă de pr. Anton Dancă, fiind, cu cele 300 de pagini, un instrument de lucru pentru preoți și cateheți, îndeosebi, dar și pentru oricine dorește să aprofundeze tainele credinței creștine. Având secțiuni dedicate rugăciunilor către Isus, către Maica Domnului, considerații despre cultura Bibliei, meditații despre spiritualitatea Vechiului Testament, predici despre cărțile Noului Testament, capitole speciale dedicate profeților și hagiografilor, cartea se încheie cu o bibliografie care se constituie astfel ca un punct de plecare pentru noi aprofundări.

*

Benedetta

Maria Grazia Dantoni, autoarea cărții Benedetta, ne propune în cele 50 de pagini ale acestui volum o prezentare emoționantă a vieții celei care a fost Benedetta Bianchi Porro (1936-1964). Încă de tânără, a fost lovită de o boală teribilă, care, treptat, i-a produs surzirea, orbirea și, în cele din urmă, paralizia totală. În suferință a găsit mângâierea credinței pe care a profesat-o cu bucurie până la sfârșitul vieții. Deși foarte grav bolnavă, a întreținut raporturi epistolare cu oricine avea nevoie de mângâiere. A murit la vârsta de 28 de ani. După moartea sa, viața și scrierile ei au devenit exemplu de credință, iar la 23 decembrie 1993 a fost declarată venerabilă prin promulgarea decretului prin care Biserica recunoaște caracterul eroic al virtuților sale. Traducerea cărții a fost făcută de pr. Anton Bișoc după originalul în italiană: Benedetta. Sintesi biografica a cura di Maria G. Dantoni, Editrice Stilgraf, Cesena.

*

Zatti, părintele săracilor

Zatti, părintele săracilor este povestea vieții lui Zatti Artemide Desiderio, pe care ne-o prezintă Enzo Bianco în 58 de pagini. La 17 ani, împreună cu familia, a emigrat în Argentina, unde, treptat, a fost atras de spiritualitatea saleziană și la vârsta de 20 de ani a devenit aspirant. În timp ce îngrijea un frate bolnav de tuberculoză, el însuși a contractat această teribilă boală și a fost mutat în localitatea Viedma, într-o casă saleziană. A făcut prima profesiune ca salezian în 1908 și a făcut voturile perpetue în 1911. Fiindcă primise vindecarea prin intervenție divină, s-a dedicat îngrijirii celor bolnavi și muncii în spital. A murit în urma complicațiilor intervenite după o cădere de pe o scară, de la mare înălțime. La 14 aprilie 2002, papa Ioan Paul al II-lea l-a proclamat "fericit". Traducerea cărții a fost făcută de pr. Anton Bișoc după originalul în italiană: Zatti, parente dei poveri, de Enzo Bianco, Editore Elledici, 2002.

Ovidiu Bișog

* * *

  • Vademecum. Meditații, predici, considerații
    Anton Dancă, Ed. "Presa Bună", 2006, 10x14 cm, 300 p., 4 RON (40.000 ROL)

  • Benedetta
    Maria Grazia Dantoni, Ed. "Presa Bună", 2006, 10x14 cm, 50 p., 3 RON (30.000 ROL)

  • Zatti, părintele săracilor,
    Enzo Bianco, Ed. "Presa Bună", 2006, 10x14 cm, 58 p., 3 RON (30.000 ROL)

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat