Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura Sapientia: Noi apariții

La Editura Sapientia din Iași au apărut două cărți noi: Drumul pascal, scrisă de cardinalul Joseph Ratzinger, actualul papă Benedict al XVI-lea, și După natură. Metoda Billings, scrisă de Anna Cappella.

Drumul pascal

Acest volum reprezintă o nouă apariție editorială a cardinalului Joseph Ratzinger (papa Benedict al XVI-lea) în mediul teologic românesc, cu o carte de spiritualitate intitulată Drumul pascal. Cartea reprezintă textul meditațiilor pe care actualul papă le-a ținut papei Ioan Paul al II-lea și Curiei Romane în anul 1983, la începutul Postului Mare. Volumul este tradus din limba italiană de pr. dr. Mihai Patrașcu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași.

În redactarea textelor m-am lăsat călăuzit de ideea că cele patruzeci de zile ale Postului Mare sunt deja în ele însele marile exerciții spirituale pe care Biserica ni le oferă an de an, mărturisește cardinalul Ratzinger în prefața lucrării. Volumul are trei părți distincte: "Introducere la liturgia din prima săptămână a Postului Mare", în care ne sunt oferit considerații valoroase asupra acțiunilor liturgice din acest timp; "Misterul lui Isus", parte subdivizată în patru capitole care prezintă marile coordonate ale vieții lui Isus Cristos: întruparea, copilăria și viața publică, rugăciunea în viața lui Isus și măreția misterului pascal. Firul roșu al acestor patru capitole îl constituie consonanța dintre Cristos-om și Cristos-Dumnezeu, cele două naturi fiind indisolubil unite de semnul iubirii totale față de om. Teodrama cristologică despre care vorbește teologul Hans Urs von Balthasar este reală și unică, Dumnezeu se lasă omorât de om pentru a-l mântui pe om, dar această dramă este pecetluită de marca iubirii, de semnul înfierii omului în Dumnezeu.

Cea de-a treia parte a acestei cărți se intitulează "Cristos, Biserica, Preoția" și reprezintă o sinteză a unei conferințe teologice pe care autorul a ținut-o în anul 1983 la Köln, cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de preoție a cardinalului Höffner.

Speranța mea este ca această tentativă modestă să poată contribui la creșterea bucuriei în credință și la înțelegerea mai profundă a învățăturii sale, declară cardinalul Ratzinger. Limbajul acestei prime ediții în limba română este simplu, poate fi perceput atât de teologi, cât și de persoanele doritoare de familiarizarea cu operele actualului suveran pontif. Prin urmare Editura "Sapientia" recomandă acest nou și fascinant volum, care nu trebuie să lipsească din nici o bibliotecă.

Andrei Dumitrescu

* * *

După natură. Metoda Billings

Această lucrare, de o importanță deosebită în domeniul bioeticii, se naște din dorința de a-i oferi publicului larg posibilitatea de a cunoaște metoda Billings prin intermediul unei prezentări foarte simple, menținând însă rigurozitatea științifică, ne spune autoarea, Anna Cappella. Cartea a apărut sub egida Universității Catolice "Sacro Cuore", iar traducerea a fost realizată de Asociația "Familia și viața" din Roman (NT).

Volumul cuprinde numeroase imagini cu caracter didactic ce însoțesc textul; cartea descrie metoda naturală de reglare a nașterilor, în funcție de ovulație. John Billings, creatorul acestei metode naturale, are meritul de fi creat un sistem care nu se opune nici unui precept moral sau religios, care nu provocă dureri, ci îi oferă femeii o mai bună înțelegere a propriului corp, iar cuplului îi oferă înțelegerea valorii propriei fertilități. Metoda Billings este o metodă pentru cupluri de soți ce privesc fertilitatea lor ca pe un dar neprețuit, ce trebuie protejat, și consideră abstinența periodică de la raporturi ca o expresie de iubire și de maturitate.

Această broșură este prima apariție a unei cărți dintr-un asemenea domeniu la Editura "Sapientia" și se adresează cu precădere atât soților, cât și cadrelor medicale și tuturor celor interesați de domeniul reglării naturale a nașterilor.

Andrei Dumitrescu

* * *

Drumul pascal,
Joseph Ratzinger (Papa Benedict al XVI-lea), Ed. "Sapientia", 2006, ISBN 973-8474-93-0, 14x20 cm, 204 p., 10 RON

După natură. Metoda Billings,
Anna Cappella, Ed. "Sapientia", 2006, 19x19 cm, 48 p., 5 RON

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 55.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat