Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Hramul bisericii "Sf. Anton"

Bucurie, rugăciune, sărbătoare, cântec... - acestea sunt caracteristicile hramului de la Răchiteni, un sat din județul Iași, al căror locuitori îl cinstesc de patron pe sfântul Anton de Padova, în ziua de 13 iunie.

Alături de răchiteneni și de parohul lor, pr. Marian Fechetă, au participat la sfânta Liturghie a hramului oaspeți din parohiile vecine, precum și aproape 30 de preoți invitați.

"Să oferim rugăciunile, prin mijlocirea sfântului Anton, pentru salvarea catedralei din București!", a fost îndemnul de la începutul Liturghiei adresat credincioșilor de către celebrantul principal, pr. Ieronim Iacob, fiu al satului.

Părintele predicator Valeriu Ciorbă, paroh de Fărcășeni, ne-a familiarizat cu imaginea spirituală a sfântului Anton: om al rugăciunii și bun predicator al cuvântului divin, iubitor al adevărului, al umilinței și al sărăciei. "Dragi credincioși, să urmăm exemplul sfântului Anton, pentru ca viața noastră să fie prilej de bucurie pentru cei din jurul nostru!", a accentuat Sfinția sa.

În cadrul Liturghiei, credincioșii au proclamat lecturile și au purtat darurile la altar: ostii, pâine, vin, relicva sfântului Anton, legume din specificul zonei, o icoană, precum și un coș cu flori.

"Fără sfântul Anton, credința noastră ar fi searbădă!" - a concluzionat la sfârșitul Liturghiei părintele Marian Fechetă, parohul comunității. "Prin mijlocirea sfântului să cerem de la Dumnezeu binecuvântări și haruri!"

Sub razele soarelui, credincioșii s-au rugat, au cântat și i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile și recoltele din acest an.

Într-o comunitate atât de frumoasă, cu oameni simpli și generoși, nu ai cum să nu trăiești bucuria prezenței lui Cristos în tot ceea ce faci și vei simți cum sfântul Anton de Padova veghează și îi ocrotește pe răchiteneni de multe veacuri.

Anca Lucaci


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat