Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Roman: Sfințirea sediului Asociației "Familia și Viața"

În prezența PS Petru Gherghel și a mai multor preoți și laici din parohiile din jurul Romanului a avut loc la Roman sâmbătă, 10 iunie, sfințirea sediului Asociației "Familia și Viața", care se află în casa de cateheză a Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman și care funcționează în cadrul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din Dieceza de Iași și a Centrului de Consiliere pentru Familie.

Scânteia acestei inițiative se năștea în urmă cu trei ani, când un grup de voluntari deschideau în cadrul filialei Caritas din Roman un Centru de Ajutor pentru Viață, care își propunea să dezvolte un program de formare și susținerea a familiei creștine, cu titlul "Familie, devii ceea ce ești: o comunitate de viață și iubire". Cu timpul, s-a reușit formarea unui grup de persoane generoase și competente, care au desfășurat numeroase activități în parohiile din jurul Romanului și care au înființat în cele din urmă o asociație independentă, cu numele de Asociația "Familia și Viața".

Asociația are 10 membri fondatori și a fost înființată oficial prin decret episcopal la data de 19 martie 2006, prin care era recunoscută ca structură ce lucrează în cadrul Episcopiei de Iași, sub coordonarea Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor. Activitatea ei se va realiza pe două planuri: desfășurarea de activități formative cu grupuri de adolescenți, tineri, logodnici sau familii, și realizarea de activități de consiliere a familiei și de promovare a metodelor naturale de reglementare a nașterilor, deschizând în acest sens și un Centru de Consiliere Familială.

Ceremonia a început la ora 10.00, când PS Petru Gherghel a prezidat celebrarea liturgică în biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", unde a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra celor prezenți și a dat citire decretului de constituire a asociației, după care a sfințit noul ei sediu. Festivitatea a continuat în amfiteatrul casei de cateheză, unde a avut loc prima adunare generală a Asociației "Familia și Viața". În cadrul ei, președintele asociației, pr. Iosif Enășoae, a prezentat statutul și motivul înființării ei, pr. Mihăiță Blaj a prezentat situl nou lansat www.familiasiviata.ro, d-na Iuliana Petruț a făcut o scurtă recenzie a cărții După natură, care a apărut recent la Editura "Sapientia" și care explică într-un limbaj clar și accesibil metoda Billings de reglementare a nașterilor. A urmat apoi cuvântul coordonatoarei proiectelor desfășurate de asociație, d-na Maria Gherghel, care a expus istoricul acestui "vis al câtorva entuziaste" - cum îl numea ea - și a adus mulțumirile cuvenite celor care s-au implicat în acest proiect. O concluzie a fost exprimată de PS Petru Gherghel, urmată de un moment artistic susținut de d-na Doina Jarcuczewicz, actriță la teatrul "Luceafărul" din Iași.

Întregul program s-a încheiat cu o agapă frățească la care a participat întreaga "familie" nou înființată.

Pr. Mihăiță Blaj
 


lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat