Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: O vizită specială

Pregătirea sărbătorii din 20 august 2006 din Butea - comemorarea inaugurării la Butea a statuii Maicii Domnului de la Lourdes -, a început cu lansarea cărții "Adu-ți aminte, Marie, și de România" în ziua de 11 februarie 2006, și de atunci continuă prin "pelerinajul" pe care statuia Maicii Domnului îl face prin comunitatea noastră, din casă în casă. În acest sens prezentăm în continuare o mărturisire.

Cu ceva timp în urmă am trăit bucuria unei vizite speciale, concretizată prin prezența statuii Maicii Domnului în casa noastră, statuie care vizitează rând pe rând fiecare familie din localitate.

Timpul petrecut în prezența acesteia a fost un timp de bucurie, rugăciune, meditații intense și reflecții asupra vieții pe care o trăim. În sufletul nostru s-au născut sentimente de durere pentru toate greșelile și păcatele noastre, sentimente de mulțumire, față de Mama noastră care ne ia mereu sub ocrotirea sa, și propuneri de îndreptare și credință față de Dumnezeu.

Orele de rugăciune trăite prin recitarea Rozariului de către copii, tineri și adulți, în diferite familii, prin cântările către Mama cerească plină de compasiune și iubire, de mângâiere și speranță, au rămas pentru noi o amintire plăcută, unică și plină de schimbare în viața de familie. Este uimitor faptul că această prezență adună din diferite localități pe membrii aceleiași familii în rugăciune în fața sfintei Fecioare Maria, Regina familiei.

Privind locul în care a stat statuia Maicii Domnului, găsesc putere, încredere și speranță de a păși cu fermitate înainte, pe acel drum uneori anevoios al vieții.

Consider că pentru comunitatea noastră din Butea este o binecuvântare de la bunul Dumnezeu de a fi prezentă în mintea și inimile noastre... de fapt în casele noastre, Fecioara Maria reprezentată de această statuie.

Eugenia Gârleanu


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat