Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Blaj: Comunitățile catolice se solidarizează

O impresionantă manifestare de protest, la nivel național, va avea loc joi, 25 mai 2006, începând cu ora 20.00, când credincioșii catolici vor face un lanț viu în fața bisericilor catolice din marile orașe ale României, în gest de solidaritate cu bucureștenii care cer protejarea catedralei "Sfântul Iosif", amenințată de un șantier început în imediata vecinătate a monumentului. Acțiunea va avea loc simultan la Iași, Constanța, Bacău, Roman, Pitești, Craiova, Brăila, Tulcea, Turnu Severin și București.

La această acțiune se alătură și comunitățile greco-catolice de la Blaj, Cluj, Lugoj, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Alba-Iulia, Brașov, Târgu-Mureș, Râmnicu Vâlcea, Sebeș, Turda, ș.a. În toate aceste orașe, cât și în sute de sate, clopotele bisericilor catolice vor bate deodată, joi seara, la ora 20.00.

Arhiepiscopul major Lucian Mureșan a decis ca în bisericile greco-catolice, joi seara unde este posibil, iar unde nu e posibil chiar și în cursul dimineții, să se facă rugăciuni și devoțiuni pentru catedrala "Sfântul Iosif": cu lumânări aprinse, rugăciune la sfântul Iosif și cel puțin o decadă a Rozariului.

Sunt bineveniți toți credincioșii și oamenii care, în spiritul civismului, doresc să se alăture celor care solicită cu fermitate oprirea lucrărilor începute pentru un bloc de 19 etaje, cu patru subsoluri, care se construiește la mai puțin de 10 metri de zidurile catedralei din București.

Acest proiect este dezastruos pentru un monument unic, cu o vechime de peste o sută de ani, a cărui valoare arhitecturală, istorică, religioasă și culturală nu împiedică Primăria capitalei să protejeze o serie de interese de grup fără să țină cont de pericolul la care este expusă catedrala.

Această zi a solidarității coincide, pentru catolicii de rit latin și pentru protestanții din întreaga lume, cu sărbătoarea Înălțării Domnului.

Pr. Adin Pop


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat