Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Nicorești

Comunitățile din Nicorești și Bahna au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe păstorul Diecezei de Iași, episcopul Petru Gherghel, care a efectuat o vizită canonică postsinodală, în zilele de 20 și 21 mai 2006, prin care a dorit să cunoască mai bine cele două comunități, și a-i încuraja pe credincioși în efortul lor comun de a oferi Domnului noi lăcașe de adorare, prin construcția unei noi biserici în Parohia Nicorești, respectiv, renovarea bisericii deja existente, în Filiala Bahna.

Preasfințitul Petru Gherghel a sosit în Parohia Nicorești sâmbătă, 20 mai 2006, la ora 18.00, însoțit fiind de pr. Isidor Mocanu, penitentiarius magnus, și pr. Lucian Păuleț, cancellarius.

Autoritățile locale, în frunte cu primarul și viceprimarul comunei Pârgărești, i-au urat "Bun venit!", apoi părintele paroh Inocențiu Arcana, în numele tuturor credincioșilor parohiei, i-a urat la rându-i "Bun venit!" și l-a rugat pe Preasfințitul să binecuvânteze credincioșii.

Printre primele momente de mare emoție a fost rugăciunea Rozariului condusă de episcop, înconjurat de numeroși copii și credincioși.

A doua zi a vizitei pastorale a început cu vizita în filiala Bahna. Comunitatea din Bahna, cu mare emoție și bucurie în suflet, l-a primit duminică, 21 mai, la ora 9.00, pe Preasfințitul Petru care urma să oficieze sfânta Liturghie.

Sub o ploaie măruntă, ca expresie a binecuvântării Domnului, s-a celebrat sfânta Liturghie, cu participarea unui mare număr de credincioși.

La predică Excelența sa a subliniat mesajul lecturilor zilei, anume iubirea lui Dumnezeu față de noi, și a evidențiat faptul că societatea de astăzi percepe greșit principiul iubirii adevărate, îndemnându-i pe credincioși să rămână mereu alături de păstorul suprem care este Isus Cristos.

A urmat apoi Liturghia pontificală de la ora 11.00 în noua biserică parohială, cu participarea unui mare număr de credincioși. În cadrul acestei sfinte Liturghii, Preasfințitul a evidențiat același mesaj al iubirii divine, exprimat în lecturile zilei, cu o completare a Enciclicei papei Benedict al XVI-lea "Deus caritas est". După sfânta Liturghie, Preasfințitul s-a întâlnit cu membrii consiliului parohial, iar după-amiază episcopul, împreună cu părintele paroh, a vizitat vechea biserică și cimitirul aflat în imediata apropiere.

Vizita pastorală s-a încheiat cu Liturghia copiilor de la ora 17.00, la sfârșitul căreia Preasfințitul le-a explicat copiilor adunați în număr semnificativ în jurul altarului că ei sunt viitorul Bisericii și că trebuie să fie asemenea florilor frumos aranjate în jurul altarului sfintei Fecioare. Aceasta sfântă Liturghie a fost urmată de adorația euharistică și câteva concluzii.

Excelența Sa a mulțumit preotului paroh Inocențiu Arcana și comunității pentru efortul lor comun de a zidi un nou locaș Domnului și pentru primirea călduroasă de care a avut parte. Apoi a împărțit tuturor celor prezenți iconițe, drept amintire a acestui moment de har.

Lucian Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-21 mai: Vizită pastorală în Parohia Nicorești.


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat