Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Codul lui Da Vinci": Un film care nu trebuie să îngrijoreze

Asociația Catolică Mondială pentru Comunicare (SIGNIS), printr-o știre publicată la 17 mai, pe situl www.signis.net, a prezentat o recenzie a filmului "Codul lui Da Vinci", despre care spune că Biserica are foarte puține motive de îngrijorare.

Mulți creștini, provenind din diferite medii și având diferite sensibilități, au fost foarte îngrijorați cu privire la lansarea filmului "Codul lui Da Vinci", în regia lui Ron Howard.

Totuși, departe de a fi o capodoperă cinematografică, filmul este doar o modalitate populară de petrecere a timpului liber.

Dacă primele scene ne introduc într-o palpitantă căutare a unei comori, replicile și cuvintele din ultima parte a filmului, cu răsturnări de situații, vor dezamăgi pe mulți dintre cinefili.

Un film este ceva de care nimeni nu trebuie să se teamă. Este o lucrare personală sau comercială.

Dacă romanul omonim a încercat să-și convingă cititorii cu anumite ipoteze dubioase și teorii fanteziste, filmul vrea în schimb să fie pe placul tuturor și să nu-i supere pe cei care îl vizionează. Scenariștii au adăugat un număr semnificativ de dialoguri care preiau afirmațiile cele mai controversate din roman despre Biserică, divinitatea lui Isus, rolul Mariei Magdalena și chiar Prelatura "Opus Dei".

Disputa din mijloacele de comunicare în masă care a urmat publicării romanului a condus la un impact enorm din partea campaniilor de promovare a filmului.

Sperăm că Biserica va putea beneficia de pe urma acestui fenomen, folosind prilejul pentru a explica fundamentele teologice ale credinței și speranțele tuturor creștinilor.

* * *

Seminarul Teologic Westminster a lansat în parteneriat cu Interlinc un sit dedicat tinerilor care își pun întrebări despre credință pornind de la cartea și filmul "Codul lui Da Vinci".

Aceasta este o inițiativă de origine protestantă: similar, Conferința Episcopală Catolică din SUA a lansat acum câteva luni situl www.JesusDecoded.com "adresat oricui dorește să pună întrebări despre Isus Cristos și despre originile creștinismului în urma ipotezelor ce apar acum în mass-media".

Noul sit, www.TheTruthAboutDaVinci.com (Adevărul despre Da Vinci), reprezintă rolul colaborării studenților seminarului protestant cu scriitori, teologi și profesori, urmărind să ofere materiale pentru pastori, lideri de tineret și persoane individuale care doresc să afle sau să vorbească despre "Codul lui Da Vinci". Acest sit reunește cele mai bune resurse disponibile" pe această temă.

(Informația este preluată de pe situl www.catholica.ro)


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat