Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Nicolae Bălcescu

Sosit sâmbătă, 13 mai 2006, seara, Excelența sa Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, a fost primit cu multă emoție de credincioșii din Nicolae Bălcescu. În cuvântul de salut a anunțat motivul prezenței sale: să-l descoperim împreună pe Isus Cristos în rugăciune, în scaunul de spovadă și în celebrarea sfintei Liturghii, alături de sfânta Fecioară. Începea astfel vizita pastorală în Parohia Nicolae Bălcescu.

Apoi a urmat recitarea sfântului rozariu la care au participat mulțime mare de credincioși și mai ales mulți copii. În timpul Liturghiei de seară, episcopul, precum și ceilalți însoțitori, pr. Lucian Păuleț, cancellarius, și pr. Isidor Mocanu, șef Birou Personal, au ascultat spovezile credincioșilor.

Ziua a doua a vizitei a început cu celebrarea sfintei Liturghii, așa-numită a copiilor și a tinerilor. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul, pornind de la fragmentul evanghelic al acestei duminici, a explicat și exemplificat cât de importantă este unirea noastră (mlădițele) cu Isus Cristos (vița). După Liturghie copii au primit din partea episcopului iconițe ca amintire de la această vizită.

Apoi, la ora 10.30 a fost Liturghia "mare". Preasfințitul a subliniat că în fața tuturor problemelor și a greutăților de astăzi trebuie să rămânem uniți cu Isus Cristos prin Biserica sa și aceasta nu numai "cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul"( 1In 3,18).

După-amiază episcopul s-a întâlnit la ora 16.00 cu membrii consiliului parohial și cel sinodal. După aceasta a vizitat cimitirul și biserica în construcție acolo.

După Liturghia de la ora 18.00, a urmat ultimul moment al acestei vizite: adorația la Preasfântul Sacrament în care Preasfințitul s-a rugat cu multă fervoare pentru toți credincioșii, pentru bolnavi, pentru tineri și copii, pentru toți cei care se află în încercări și greutăți.

La sfârșit episcopul a mulțumit credincioșilor în frunte cu părintele paroh Ioan Sociu pentru tot ceea ce au realizat în această parohie și a îndemnat ca pe mai departe să rămână uniți cu Isus Cristos, mântuirea și speranța oamenilor.

De asemenea, părintele Ioan Sociu a mulțumit episcopului pentru grija sa față de credincioși și a remarcat un suflu nou ce s-a răspândit în comunitate cu ocazia acestei vizite. De aceea l-a rugat pe Preasfințitul ca ori de câte ori are ocazia "să nu ocolească comunitatea parohială din Nicolae Bălcescu", cuvinte întărite și de credincioși prin aplauze prelungite.

Pr. Cristian Ignat


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat