Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Exerciții spirituale pentru liderii Scout

La Centrul cultural "Xaverianum" din Iași, în perioada 20-23 aprilie 2006, un grup de douăzeci de scoutiști au trăit clipe de har și bucurie la exercițiile spirituale destinate exploratorilor și liderilor Scout. Tema a fost intitulată "Principiul și fundamentul".

Meditațiile, bazate pe capitolele 2 și 3 din Geneză, au fost prezentate de pr. Marius Taloș. Printre organizatorii evenimentului au fost: Gabriela Cucuteanu, Cristina Dumitru, Georgiana Chicet. Au participat cercetași din următoarele centre: Pildești, Focșani, Nisiporești, București, Bacău ("Fericitul Ieremia"), Sprânceana.

Programul a constat în citirea textului biblic, momente de reculegere individuală, împărtășirea ideilor și experiențelor personale, urmate de multe dezbateri în ansamblul grupului.

La inițiativa părintelui Marius, ne-am rugat Acatistul Maicii Domnului, apoi ne-a fost solicitată imaginația fiecăruia pentru realizarea unei planșe în care tinerii au scris o rugăciune constituită din trei cuvinte cheie: "mulțumesc", "iartă-mă" și "te rog", pe un fundal cu diferite desene. Acestea erau dezvoltate cu alte idei, astfel că la prezentarea acestora, cei prezenți au fost uimiți de diversitatea și frumusețea rugăciunilor.

Iată câteva dintre rugăciunile alcătuite: "Doamne, îți mulțumesc că tu nu

mă părăsești așa cum eu de multe ori te-am părăsit, îți mulțumesc că tu mă iubești atât de mult, deși eu de multe ori nu știu să te iubesc". "Mulțumesc pentru Biblia care este ca o hartă ce-mi arată drumul spre cer". "Iartă-mă pentru felia de pâine pe care am lăsat-o neterminată în farfurie, în detrimentul foamei unui copilaș sărac care s-ar fi săturat cu această bucățică".

Una din ideile exprimate de părintele Taloș a rămas mai adâncă întipărită în inimile celor prezenți: "Suntem puși în circumstanța de a alege între două lucruri bune. Nu există unul bun și altul rău, deoarece Domnul a creat toate lucrurile bune, însă noi trebuie să-l alegem pe cel care ne apropie mai mult de Dumnezeu".

În timpul liber, tinerii au vizitat Grădina botanică, unde au putut admira frumusețea Domnului din farmecul florilor. Jocul și cântecele au înfrumusețat momentele de pauză.

Momentele de maximă intensitate a harului au fost sfintele Liturghii din care Isus a revărsat belșugul iubirii și bucuriei sale.

Robert Baden Powell a spus: "Lăsați această lume un pic mai bună decât ați găsit-o!" Dar lumea se schimba puțin în momentul în care eu lupt să am un caracter plăcut lui Isus.

Gabriela Cucuteanu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat