Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Dărmănești: Impresii de la Ziua Tineretului

În drum spre casă, câțiva tineri care au participat la Ziua Tineretului la nivel diecezan au dorit să împărtășească gândurile și impresiile lor în urma acestei sărbători.

"Sunt sigură că sub umbrelele ude se aflau tineri plini de entuziasm veniți de prin toate părțile diecezei pentru a-și sărbători ziua. Vremea rea nu le-a determinat scăderea credinței iar ploaia nu a atins flacăra din inimile lor. Să fim mereu călăuze pentru aproapele nostru". (Gabriela, Iași)

"A fost o bucure mare. Nu ne așteptam... până anul trecut, când parohia noastră a fost desemnată să organizeze Întâlnirea Tineretului la nivel diecezan din anul 2006, nu ne-am gândit poate niciodată că această întâlnire se va desfășura la Dărmănești... suntem foarte fericiți... și mulțumim PS Petru Gherghel pentru această alegere. Cu toate că a însemnat multă muncă și multă pregătire a fost excelent". (Ramona, Dărmănești)

"Această zi a fost o adevărată experiență. Cred că toți tinerii care au participat au reușit să înțeleagă mai bine versetul: "Cuvântul tău e făclie pentru pașii mei și lumină pentru cărările mele" și ce trebuie făcut ca această lumină să o mențină cât mai mult. Cristos este lumina în întuneric, cuvântul său este hrana sufletului nostru; într-un cuvânt, el este viața noastră. De aceea trebuie nu doar să ascultăm cuvântul său, ci mai ales să-l trăim". (Ionela, Iași)

"Am înțeles că singurul lucru cu ajutorul căruia putem urca este «scara». Cuvântul lui Dumnezeu este cel care ne luminează calea pentru a nu ne pierde, pentru a trăi mereu în lumină. Cardinalul O'Brian și prietenii lui din Siret mi-au oferit un model de trăire a bucuriei, a speranței și iubirii. Mulțumim organizatorilor pentru această zi cu adevărat frumoasă". (Brigita, Săbăoani)

"Această zi a tineretului a fost pentru mine cu adevărat o lecție de viață în care am învățat că numai împreună cu ceilalți de lângă noi și avându-l în centru pe Cristos putem simți cu adevărat bucuria și împlinirea noastră în tot ceea ce facem. În plus, bucuria de a dărui este mai mare decât aceea de a primi. Această dăruire am simțit-o din partea tinerilor, a preoților, care, prin zâmbetele și cântecele lor au învins ploaia și frigul". (Cristina, Iași)

"A fost o zi atât de deosebită încât și cerul a fost impresionat și a plâns aproape încontinuu. În mod special mi-a plăcut mesajul invitatului sir Tom și anume acela de a recunoaște că nu putem face totul singuri, avem nevoie unul de celălalt și indiferent de câte coborâșuri vom întâlni în viață, trebuie să avem întotdeauna curajul de a ne ridica și de a ne continua drumul cu încredere și seninătate". (Cornelia, Răducăneni)

"Mulțumesc lui Dumnezeu pentru această zi minunată în care m-am îmbogățit foarte mult spiritual. Văzând tineri așa de mulți, dornici să demonstreze că îl iubesc mult pe Dumnezeu, încât suportă cu bucurie acel mic sacrificiu de a sta în ploaie, m-a determinat să mărturisesc că numai credința este cea care ne determină să facem totul pentru Cristos". (Sr. Florentina)

"Ploaia care nu a contenit nici o clipă, nu a fost o ploaie obișnuită, ci a fost de fapt o ploaie de haruri pe care bunul Dumnezeu a revărsat-o asupra noastră". (Daniel, Onești)

"O zi a tineretului în care am învățat că pentru a ajunge la cer, este nevoie de o scară, pe care o putem urca doar cu ajutorul lui Cristos". (Ana-Maria, Dofteana)

"Aș da ca denumire acestei zile, fraza pe care episcopul a spus-o: "Cine sau ce-ar putea să ne despartă de iubirea lui Cristos?" (Sr. Maria)

"Când ne uităm la flacăra unei lumânări poate să nu semnifice nimic, însă când această flacără este aprinsă de Isus poate însemna totul. Lumina lui Isus este speranță în inimile noastre. Să ne lăsăm călăuziți de lumina pe care ne-o dă Isus, pentru a ști calea pe care trebuie să mergem. Ai grijă să nu se stingă flacăra sau mai rău să nu o stingi tu". (Claudia, Iași)

"Cu toate că sunt de religie ortodoxă și particip pentru prima dată la o asemenea adunare, am rămas surprins de mulțimea de tineri entuziaști, uniți pentru câteva momente cu Dumnezeu. A fost o experiență deosebită". (Ionuț, Iași)

"Ziua tinerilor este un moment de întâlnire și bucurie, entuziasm și energie pentru toți cei care simt și trăiesc cu adevărat viața la maxim. A fost o zi minunată în care am învățat că în viață trebuie să lupți pentru a fi învingător, iar acest lucru este posibil numai dacă pașii noștri sunt călăuziți de cuvântul lui Dumnezeu și făclia Duhului Sfânt". (Alina, Faraoani)

"Mi-am dorit foarte mult să particip la o astfel de zi și iată că mama cerească mi-a auzit rugăciunea și, ca de obicei, m-a ajutat și am ajuns să mă număr printre tinerii din Dieceza de Iași și să particip împreună cu ei la o zi pe care n-am să o uit, pentru că e prima mea experiență de acest fel și de aceea țin să mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să merg și mai ales regretatului papă Ioan Paul al II-lea, cel care a înființat această zi minunată. A fost o experiență superbă. (Cecilia, Iași)

"... că tot vorbește toată lumea despre ploaie: eu am privit-o ca pe un dar, un «a fi alături» de cei ce suferă din cauza inundațiilor. Și, urmând sfatul PS Petru Gherghel de la predică, o să încerc să-i dăruiesc lui Isus mâinile, picioarele, gura mea pentru ca el să lucreze prin mine". (Carolina, Iași)

Au consemnat Lăcrămioara Boroș și Adrian Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat