Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Formare, exerciții spirituale și reînnoire de voturi

La Mănăstirea Carmelită din Luncani, în perioada 29 aprilie - 6 mai 2006 s-au desfășurat un curs de formare și exerciții spirituale pentru 43 de surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Sâmbătă, 6 mai 2006, în biserica Mănăstirii Carmelite din Luncani opt surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au reconfirmat dorința lor de a-l sluji pe Cristos, Marele Preot, reînnoind pentru trei ani voturile de castitate, ascultare și sărăcie.

Au fost prezenți PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, Mons. Benone Farcaș, vicar general al Episcopiei de Chișinău, Republica Moldova, alți preoți invitați, surori, precum și rude ale surorilor care au reînnoit voturile. Preasfințitul la predică a încurajat surorile în urmarea vocației primite în dar de la Dumnezeu îndemnându-le să trăiască și să mărturisească cu bucurie iubirea Tatălui, a Fiului și a Duhului Sfânt.

Evenimentul a avut loc după o perioadă de formare biblică avându-l coordonator pe pr. Alois Bulai, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași, și după cinci zile de exerciții spirituale ținute de pr. Tiberio Scorrano, superiorul mănăstirii.

Inițiativa cursurilor de formare biblică s-a născut în urma declarării anului liturgic 2005-2006 drept Anul Sfintei Scripturi. În acest spirit, surorile din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au început aprofundarea Sfintei Scripturi în mai multe etape, ajutate fiind de pr. Alois Bulai.

În perioada exercițiilor spirituale, pe lângă meditațiile propuse de pr. Tiberio Scorrano și considerațiile făcute pe marginea temelor prezentate, surorile au participat și la Calea sfintei cruci desfășurată pe dealul din spatele mănăstirii, pe o pantă care a amintit participantelor de greutatea urcușului muntelui Calvar de către Isus Cristos, dar și de greutatea, de multe ori, a împlinirii cu fidelitate a vocației pe care fiecare a primit-o.

Prin reînnoirea "da"-ului lor, cele opt surori au confirmat încă o dată că viața consacrată are valoare, că Dumnezeu continuă să inspire și să cheme noi persoane care să se îngrijească de cele ce sunt ale sale.

Surorile au cerut în continuare de la Domnul harul de a trăi cu fidelitate consacrarea lor.

Sr. Valeria Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 aprilie - 6 mai: Luncani: Formare, exerciții spirituale și reînnoire de voturi".


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat