Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Întâlnirea Naționala a Operatorilor din Mass-Media Catolice va fi la Baia Mare

Mănăstirea Surorilor Baziliene din Baia Mare va găzdui, în perioada 16-20 mai, Cea de-a VII-a Întâlnire Naționala a Operatorilor din Mass-Media Catolice (INOMC).

Întâlnirea are loc în preajma Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale. Au fost invitați să participe câte patru reprezentanți (presă scrisă, birouri de presă, audio-vizual și internet) ale celor 11 dieceze și eparhii din România. Din partea Diecezei de Iași vor participa pr. Iosif Dorcu și pr. Gabriel Bucur.

Întâlnirea își propune să elaboreze o strategie media pentru a pune în valoare evenimentul ecumenic care va avea loc anul viitor la Sibiu (4-8 septembrie 2007). În acest scop au fost invitate și persoane angrenate în organizarea întâlnirii de la Sibiu. De asemenea, întâlnirea își propune și "observarea valorilor și tradițiilor locale maramureșene care au fost valorificate în proiectele Eparhiei din Baia Mare".

În programul de la Baia Mare sunt prevăzute: formare, aplicații practice, masă rotundă, vizitarea regiunii Maramureșului istoric. Nu vor lipsi rugăciunea, participarea la sfintele Liturghii, întâlnirii cu episcopii.

Pr. Angel Zareczki și pr. Ilieș Simion se vor ocupa direct de organizare, fiind din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș.

Întâlnirea Națională a Operatorilor din Mass-Media Catolice este o inițiativă ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție. Primele două întâlniri au avut loc la Sinaia, apoi la Iași (2002), la Cluj-Napoca (2003), la Miercurea-Ciuc (2004) și la Oradea (2005). Întâlnirea din acest an este cea de-a treia care se desfășoară într-un cadru oficial, sub egida Conferinței Episcopale Române, la inițiativa Comisiei pentru Comunicații Sociale din cadrul acesteia, cu binecuvântarea Excelenței sale Ioan Robu, arhiepiscop de București, responsabil cu probleme de media la nivelul Conferinței Episcopale Române.

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat