Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Un nou centru medico-social Caritas

În prezența PS Petru Gherghel, a autorităților locale și a unui număr mare de locuitori, în ziua de 29 aprilie 2006, în localitatea Sagna a avut loc inaugurarea Centrului Medico-Social Caritas "Sfânta Maria".

Rodul eforturilor Asociației Caritas Roman în bună colaborare cu Primăria și Consiliul Local Sagna, acest edificiu nou și modern, dotat la standarde europene a fost sfințit și pus la dispoziția celor din localitatea Sagna și din localitățile alăturate.

Cu acest prilej, echipa Caritas Roman, în mod oficial a dăruit acestei comunități prietenii și binefăcătorii de peste hotare, dar și pe cei locali, cu ajutorul cărora s-a împlinit acest proiect. Aceștia au dorit să fie prezenți la această bucurie. Menționăm prezența unei delegații din Dieceza de Münster - Germania, dar și a unui număr mare de voluntari ai Crucii Roșii Italiene din Trento - Sover. Toți aceștia, vechi prieteni și colaboratori ai Asociație Caritas Roman, au demonstrat prin implicarea în acest proiect și prezența lor la inaugurarea Centrului, cât de mică este lumea, cât de mare este solidaritatea umană și că fiecare cetățean, fie că trăiește la oraș, fie că trăiește la sat, are dreptul la demnitate, la servicii medico-sociale de calitate.

Centrul are în alcătuire o farmacie (locuitorii din Sagna, au fost lipsiți de posibilitatea de a-și procura medicamente din sat și erau nevoiți să se deplaseze la Roman), un cabinet stomatologic ultramodern și un Centru de Îngrijiri Medico-Sociale la Domiciliu. În viitorul apropiat aici se va deschide și un Centru de recuperare medicală, dar și un proiect social pentru cazurile sociale deosebite.

Mulțumim tuturor celor care au fost și sunt alături de noi. Ajutorul primit de la binefăcători, de orice fel, noi l-am transformat în speranță, credință și dragoste și l-am transmis mai departe. Pentru noi, am oprit încrederea dumneavoastră în noi și puterea ce naște din aceasta, pentru a merge mai departe.

Echipa Caritas Roman


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat