Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Administrarea Mirului la Prato (Italia)

Comunitatea românilor catolici din Prato a avut parte de o mare bucurie și trăire creștină, în ziua de duminică, 23 aprilie, când obișnuitul ei ritm liturgic și de trăire a credinței a fost marcat de celebrarea sfântului sacrament al Mirului.

După ce s-au pregătit câteva luni înainte, 11 copii români l-au primit pe Duhul Sfânt, fiind întăriți în drumul lor de credință. Un alt copil, în cadrul aceleiași celebrări, a primit pentru prima dată sfânta Împărtășanie. Sfânta Liturghie și sacramentul Mirului au fost celebrate de Preasfințitul episcop Aurel Percă, fiind prezenți și preoții concelebranți: Lucian Păuleț, Emil Simon (unul dintre capelanii Spitalului din Prato); Anton Eugen (vicar parohial la Parohia "Santa Maria delle Carceri"); Domenic-Felician Petre-Antica (responsabilul comunității românilor din Prato).

A fost pentru prima dată când s-a celebrat sfântul Mir în cadrul comunității românilor de aici, în ultimii ani comunitatea crescând destul de mult. Dacă aproximativ acum șase ani participau la sfânta Liturghie duminicală aproximativ 20-30 de persoane, acum numărul a crescut la 150-200.

Fiind un moment deosebit, chiar date fiind condițiile, destul de limitate, credincioșii s-au străduit ca celebrarea să fie pregătită cât mai bine. Într-adevăr frumoasa și solemna celebrare le-a adus aminte de modul în care participau la astfel de celebrări în parohiile din care provin.

Preasfințitul, în cadrul sfintei Liturghii, i-a întărit în credință pe credincioșii prezenți și i-a invitat să nu-și uite identitatea de creștini.

După Liturghie, cei prezenți au putut să petreacă puțin timp împreună și să-și amintească de dansul și bucatele tradiționale românești.

* * *

Programul sfintei Liturghii pentru comunitatea românilor din Prato: sfânta Liturghie se celebrează în fiecare zi la ora 16.00, în biserica "San Francesco", din Piazza San Francesco, 10.00.

Pr. Petre-Antica Domenic-Felician

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 aprilie: Administrarea Mirului la Prato (Italia).


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat