Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Moinești

PS Petru Gherghel, episcop de Iași, împreună cu preoții Isidor Mocanu și Marcel Medveș au sosit la Moinești, sâmbătă, 22 aprilie 2006, la ora 17.30. Aici au fost întâmpinați de părintele paroh Valentin Cochior, de domnul primar Vasile Ailincăi și de mulți credincioși din localitate.

Ministranții au aruncat petale de flori în calea oaspeților și cu toții l-au însoțit pe episcop până la biserică, unde, după salutul arhieresc a urmat recitarea Rozariului și celebrarea sfintei Liturghii a tinerilor. În timpul celebrării, episcopul a spovedit un număr mare de credincioși.

A doua zi, duminică, la ora 8.30, episcopul a celebrat sfânta Liturghie în filiala Pietrosu. După această celebrare, a stat de vorbă cu credincioșii dornici să-l salute. La ora 10.30 a celebrat sfânta Liturghie în Moinești împreună cu preoții Valentin Cochior și Marcel Medveș. La predică, Preasfinția sa a subliniat importanța pe care o are învierea lui Cristos pentru noi și a vorbit despre credința lui Toma în Cristos cel Înviat, deși aparent este vorba de necredința lui. "Cuvintele sfântului apostol Toma: «Domnul meu și Dumnezeul meu!» trebuie să ne pătrundă și pe noi cei care credem în învățătura lui Cristos".

La oferirea darurilor credincioșii parohiei au dăruit printre altele și un miel, păstrându-se astfel tradiția ca în Duminica Albă să se ofere preoților un miel.

După sfânta Liturghie, episcopul Petru Gherghel s-a întâlnit cu membrii consiliului parohial, cu adulții, tinerii și copiii din Acțiunea Catolică, cu cei din Asociația Scout d'Europe, cu tinerii și copiii parohiei, cu membrii consiliului sinodal al Bisericii. La această întâlnire, copiii au înțeles mai mult că sunt "primăvara Bisericii", iar tinerii "santinele dimineții, speranței și păcii" (citat din cuvintele papei Ioan Paul al II-lea).

După Liturghia copiilor de la ora 18.00, celebrată de părintele Isidor Mocanu, a urmat adorația euharistică și apoi binecuvântarea arhierească dată de către PS Petru Gherghel.

Creștinii din Moinești au rămas foarte mulțumiți pentru că păstorul diecezei i-a vizitat și a stat de vorbă cu ei și se roagă la Dumnezeu ca să-i dea Preasfințitului numai bucurii și haruri deosebite în munca pe care o desfășoară în fruntea Diecezei de Iași.

Pr. Valentin Cochior

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-23 aprilie: Vizită pastorală în Parohia Moinești.


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat