Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna aprilie

A apărut "Lumina creștinului" pe luna aprilie, anul XVII, nr. 4 (196).

Scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel intitulată "Darul cuvântului înviat" se găsește la pagina 3 și are ca mesaj pascal: "Să cântăm Aleluia și să ne bucurăm, căci învierea lui este și învierea noastră. Sus inimile! Cristos a înviat!"

În aceeași atmosferă pascală ne introduce și articolul de la pagina 20 intitulat "O viață solitară" din care spicuim: "...Alte cuvinte care să poată da elan omenirii nu există: Cristos a înviat!"

"Cu viața pe moarte călcând", astfel se intitulează articolul de la pagina 14 care ne vorbește despre cel mai prețios dar pe care l-am primit de la Domnul: viața.

PS Petru Gherghel a vizitat între 7 și 12 martie comunitățile românilor de rit latin din nordul Italiei. Rubrica "Actualitatea" redă în pag. 5-6 interviul Preasfinției sale acordat radioului Vatican.

Începând cu 26 martie 2006 postul Radio Iași transmite în direct din catedrala "Adormirea Maicii Domnului" Liturghia duminicală de la orele 8.00-9.00. Mai multe informații despre Liturghiile transmise prin intermediul radioului și al internetului puteți citi la pagina 7.

Tot pagina 7 redă o noutate de primă oră pentru credincioși și anume deschiderea unui post de radio la Oradea "Radio Maria".

S-a împlinit un an la 2 aprilie de la trecerea la Domnul a Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea. Pagina 9 prezintă o mărturie de afecțiune și recunoștință față de cel care a condus destinele Bisericii Universale mai bine de un sfert de veac.

Rubrica "Figuri ilustre" a început prezentarea unor istorici catolici: Iosif Gabor, Ioan Ferenț, Petru Tocănel, Bonaventura Morariu, Ioan Mărtinaș și alții. În acest număr puteți citi biografia preotului Carol Auner care se găsește la pagina 11.

În ziua de 7 mai se va celebra la nivel diecezan Ziua Tinerilor. Gazda acestei manifestări este anul acesta Parohia Dărmănești. Pagina 18 aduce tuturor celor interesați o mulțime de informații practice cât și programul întâlnirii.

În afară de bine cunoscutele rubrici: "Mesajul sfinților", "Povestioară morală", "Știri", "Curier juridic", "Poșta redacției" și "Rebus" mai puteți citi: "Weekend de comunicare", "Consecințele necredinței", "Biblia a vedea, a ști, a crede", "Cuvântul - făclie pentru pașii mei".

"Dacă, așadar, ați înviat împreună cu Cristos, râvniți la lucrurile de sus, unde Cristos șade de-a dreapta lui Dumnezeu" - cu aceste cuvinte care deschid revista și cu bucuria învierii pe care o purtăm în suflet vă transmitem un "Paște fericit!"

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat