Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Impresii în urma transmiterii Liturghiei duminicale la Radio Iași

Reacțiile venite în urma transmiterii Liturghiei duminicale la Radio Iași din partea multor credincioși la sediul Episcopiei de Iași sunt pozitive: s-au unit sufletește prin radio la celebrarea sfintei Liturghii credincioși din diferite localități, bolnavi, oameni în vârstă sau în călătorie; au fost și persoane care au ascultat Liturghia pe internet. Redăm mai jos una dintre aceste reacții sosite de la o tânără din Săbăoani.

A doua Liturghie romano-catolică din seria de transmisii duminicale la Radio Iași avut loc duminică, 2 aprilie. Liturghia a fost celebrată de pr. Iosif Dorcu.

Duminica următoare, 9 aprilie, Liturghia transmisă la Radio Iași va fi celebrată de PS Aurel Percă.

Reamintim că Liturghia se transmite în fiecare duminică între orele 8.00 și 9.00. Radio Iași (Str. Lascăr Catargi, 33-34, 700107-Iași; tel. 232/211190; e-mail: secretariat@radioiasi.ro; radioias@mail.dntis.ro; redactor șef: nicolae.tomescu@radioiasi.ro; web: www. radioiasi.ro) se poate recepționa pe unde medii (AM) - orele 6.00-22.00 - 1053 KHz; unde ultrascurte (FM) - orele 6.00-24.00; 96,3 MHz - Iași, 90,8 MHz - Rarău, precum și pe internet (www. radioiasi.ro).

* * *

Preasfințite Petru Gherghel,

Cu profundă considerație vă salută o tânără profesoară din localitatea Săbăoani, impulsionată fiind de entuziasmul care m-a cuprins o dată cu difuzarea sfintei Liturghii catolice la Radio Iași, duminică dimineață. Pentru noi, catolicii, acest fapt reprezintă un adevărat eveniment deoarece rareori am avut prilejul să auzim o slujbă catolică la un post de radio sau de televiziune publică. Numai gândul că vor putea asculta celebrarea sfintei Liturghii duminicale la radio, a umplut de bucurie pe mulți săbăoneni, mulți dintre ei aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa la biserică, datorită vârstei înaintate și a bolii. Desigur, noi beneficiem de un post de emitere local, prin intermediul căruia putem asculta toate slujbele din parohia noastră, însă, având acum și oportunitatea de a asculta Liturghia împreună cu ceilalți catolici din Dieceza de Iași, sentimentul comuniunii și al coparticipării la misterele divine, se conturează tot mai puternic. Cu toții simțim nevoia de a ne ruga împreună, de a face aceleași gesturi împreună și de a colabora la întărirea și îmbogățirea spirituală a tuturor catolicilor din Moldova, și nu numai.

Consider că această oră acordată sfintei Liturghii la radio reprezintă pentru mulți un panaceu împotriva tendințelor dăunătoare spiritului, care apar pe zi ce trece.

E îngrijorător faptul că sursele mass-media oferă, într-un procent extrem de mare, emisiuni, filme, texte și muzică menite să stimuleze și să incite latura mai puțin pozitivă din om. Ca urmare, copiii, tinerii, dar și celelalte categorii de vârstă, sunt îndrumate astfel la o înțelegere eronată a tot ceea ce înseamnă perceperea sinelui și a alterității și în consecință a diverselor aspecte legate de iubire, sexualitate, relații interumane etc.

Numai o credință puternică în Dumnezeu, dublată de statornicie față de propriile principii, ne-ar putea ajuta să nu cădem în ispita celui rău. Ce bine ar fi ca noi toți, dar mai ales tinerii, să căutăm numai acele surse de bogăție spirituală veritabilă, cum ar fi sfintele sacramente, lectura cărților cu adevărat prețioase și implicarea în diverse activități benefice atât nouă, cât și celorlalți.

Trăind într-o societate dominată de cele mai variate tendințe, necesitatea unui refugiu devine un imperativ. Și acest imperativ își poate găsi acum rezolvarea, pentru mulți dintre noi, datorită inițiativei Episcopiei Catolice și a bunăvoinței celor de la Radio Iași de a ne oferi difuzarea sfintei Liturghii duminica.

Nu pot decât să mă bucur pentru aceasta și să le doresc tuturor celor implicați în acest proiect multă putere de muncă, iar Domnul să îi binecuvânteze pentru eforturile depuse. În speranța că vom avea parte mulți ani de acum încolo de slujba catolică emisă prin intermediul undelor radio, vă asigur de toată susținerea mea și a credincioșilor din parohia noastră.

Adriana Robu


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat