Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sibiu: Conferință de presă

Comitetul Internațional de Organizare a Celei de-a III-a Adunări Ecumenice Europene s-a întâlnit între 30 martie și 2 aprilie 2006, la Sibiu, pentru o sesiune de lucru.

Acest comitet, din care fac parte reprezentanți ai Bisericilor europene membre ale Consiliului Conferințelor Episcopale Europene și Consiliului Bisericilor Europene, a organizat la Academia Evanghelică Transilvania, din Sibiu, la 31 martie, între orele 10.30 și 11.00, o conferință de presă susținută de secretarii generali ai celor două consilii: Mons. Aldo Giordano și respectiv Venerabilul Colin Williams.

La conferință, presa a fost informată în legătură cu stadiul pregătirilor și a temelor ce urmează a fi abordate în cadrul Celei de-a III-a Adunări Ecumenice Europene, care se va ține la Sibiu în perioada 5-9 septembrie 2007. De asemenea, cei doi conducători ai celor două instituții europene au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

* * *

În 2007, Sibiul va fi pentru cinci zile, capitala creștinătății europene. Cea de-a III-a Adunare Ecumenică Europeană se va ține între 5 și 9 septembrie 2007. Sibiul este a treia stațiune, după Basel (1989) și Graz (1997), dintr-un demers de căutare comună a ceea ce unește.

Pentru România acest eveniment va fi, fără îndoială, un moment de maximă importanță pentru înțelegerea rolului său specific în contextul Europei creștine, în anul - posibil - integrării României în Comunitatea Europeană.

Adunările Ecumenice Europene sunt organizate de cele două organisme - amândouă cu sediul în Elveția - care reprezintă Bisericile creștine tradiționale din Europa.

Partea catolică este reprezentată de CCEE (Consiliul Conferințelor Episcopale Europene), din care fac parte toate Conferințele Episcopale catolice ale tuturor țărilor europene.

Din CEC (Counsil of European Cherches/ Consiliul Bisericilor Europene) fac parte 125 de Biserici din Europa, între care și Biserica Ortodoxă Română, Bisericile Luterane din România și Bisericile Reformate din România.


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat