Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Admitere la noviciat și postulandat

În cadrul unei sfinte Liturghii care a fost celebrată sâmbătă, 25 martie 2006, la ora 15.00, în casa "Buna-Vestire" din Barați, două dintre candidatele Institutului "Slujitoarelor lui Cristos, Marele Preot" au fost admise la noviciat (Anca-Mihaela Ciobănică din Răducăneni și Liudmila Prim din Republica Moldova, Stârcea), iar altele două au început perioada de postulandat (Olesea Jmurciuc din Chișinău, Republica Moldova, și Mihaela Imbrea din Nicorești).

La sărbătoare a fost prezent PS Aurel Percă, pr. Isidor Dâscă (decan de Bacău), pr. Ferenț Tancău, paroh, pr. Gheorghe Cojocaru (paroh de Lilieci), pr. Mihai Percă (Seminarul Teologic Liceal "Sf. Iosif" din Bacău), pr. Iosif Dămătăr (paroh de Mărgineni) și pr. Alberto Marson SVD (Traian), alături de surori și candidate din institut și de la alte institute religioase.

La omilie, Preasfințitul le-a încurajat pe noile candidate care au răspuns prin "da"-ul lor, asemenea sfintei Fecioare Maria, începând un drum mai intens de formare și pregătire pentru profesiunea voturilor sfaturilor evanghelice. A amintit și de începuturile casei de formare de la Barați, de la care au trecut 12 ani. Un gând de încurajare și prețuire a fost îndreptat către surorile institutului care erau prezente, dar și celorlalte surori, care au răspuns la rândul lor chemării lui Dumnezeu, făcând profesiunea sfaturilor evanghelice. A scos în evidența bogăția sărbătorii Buna-Vestire și faptul că sfânta Fecioară Maria este și trebuie să rămână modelul de slujire a persoanelor consacrate din toate institutele, rămânând alături de Cristos în toate momentele vieții lui.

Ritualul de inițiere la viața consacrată pentru noile candidate a constituit prin primirea crucii pentru postulante și prin primirea crucii, a Constituțiilor a voalului alb și a îmbrăcămintei specifice institutului, pentru noviciat.

Noile candidate au fost susținute de căldura surorilor din institut, în frunte cu sr. Valeria Doboș, superioara generală, de cei din familie care au fost prezenți, precum și de celelalte surori. La sărbătoare a participat și sr. Stela Bordacchini, de la Surorile Iubirii Milostive, prima maestră de novici a noviciatului canonic, început la Barați, în anul 1994.

La sfârșitul sfintei Liturghii, PS Aurel Percă a transmis bucuria și salutul Preasfințitului Petru Gherghel, fondatorul institutului, care nu a putut participa la sărbătoare.

Sr. Claudia Dămoc,
maestră de novice


 

lecturi: 38.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat