Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Tinerii și mass-media

Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman va fi, sâmbătă, 18 martie 2006, începând cu ora 19.00, gazda unei întâlniri cu totul excepționale: "Tinerii și mass-media". Sub coordonarea parohiei gazdă și a Comunității "Sfântul Iosif" - Iosefinii lui Murialdo, la această masă rotundă vor participa tineri din toate parohiile orașului mușatin, precum și numeroși tineri de confesiune ortodoxă. Întâlnirea, care va fi moderată de pr. Alois Moraru, va cuprinde două părți: 1) prezentarea unor materiale despre mijloacele de comunicație socială; 2) dezbateri și întrebări pe marginea temei.

Această întâlnire a fost pregătită de tinerii parohiilor catolice din Roman în cadrul unei cateheze, când au fost analizate câteva aspecte importante: 1) Din experiența personală și din cea comunitară, care considerați că sunt mijloacele de informare pe care le preferă tinerii zilelor noastre? 2) Din cele constatate de voi, ce ziare preferă tinerii? Aveți vreun ziar sau o revistă pe care o citiți cu regularitate? 3) Teatrul și cinematograful nu își găsesc locul în orașul nostru. Mai sunt tineri care urmăresc astfel de spectacole? 4) Televizorul a devenit mijlocul cel mai rapid de informare. Cât timp alocă tinerii în compania acestui "prieten" și ce preferă să vizioneze? 5) Internetul s-a răspândit cu o repeziciune neînchipuită. Pentru ce îl folosesc tinerii? Ei au căutat răspunsuri la aceste întrebări și s-au străduit să găsească puncte de discuție pentru partea a doua a întâlnirii.

Printre invitați se numără: pr. Cornel Cadar - care va expune principalele mijloace de comunicație socială, Oana Capan - care va analiza rolul internetului în viața tinerei generații, Radu Capan - care va prezenta siturile catolice ca mijloace utile formării copiilor și tinerilor, prof. Maria Sofronie - care îi va conștientiza pe tineri despre impactul cuvântului în viața lor, un jurnalist de la "Ziarul de Roman" - care va surprinde momente din viața fascinantă a unui ziarist etc.

Tineri din parohiile "Fericitul Ieremia" și "Isus, bunul Păstor" vor prezenta experiențe din activitatea grupurilor redacționale din aceste comunități. Partea liturgică a întâlnirii va fi coordonată de pr. Fabio Volani.

Tinerii speră ca partea a doua a întâlnirii să fie la fel de efervescentă ca aceea a întâlnirii din anul trecut, când în același climat s-a dezbătut tema: "Viața - o valoare imensă". Atunci, cele 150 de minute alocate întâlnirii au fost prea puține pentru a putea dezbate o asemenea temă, iar sinceritatea tinerilor a demonstrat ce influență nefastă pot avea mijloacele de comunicație socială pentru formarea lor. Acum, ei au ocazia de aprofunda și a discerne rolul mass-media în viața tinerilor.

Pr. Alois Moraru


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat