Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Curs de formare pentru animatorii ACC

În Casa de reculegere a misionarilor verbiți de la Traian, jud. Neamț, a avut loc cursul diecezan de formare a animatorilor ACC. Întâlnirea s-a desfășurat în perioada 10-12 martie 2006 și a avut ca moto: "În dar ați primit, în dar să dați!" (Mt 10, 8b).

Scopul cursului a fost acela de a aprofunda tehnicile de animare a catehezei.

Au luat parte la această întâlnire 38 de animatori din 19 parohii și 2 simpatizanți din Parohia Faraoani.

Animatorii au fost invitați să parcurgă un itinerar catehetic călăuziți fiind de pr. Sebastian Bilboc și sr. Silvia Brandiu, și un itinerar spiritual alături de pr. Felix Roca și pr. Gabriel Bucur.

Cursul a debutat vineri seara, cu Calea sfintei cruci, urmată de Sf. Liturghie celebrată de pr. Felix Roca. Programul de cunoaștere a cuprins o prezentare tip blazon și jocuri specifice, coordonate de Andrei Felix (Salezieni "Don Bosco") și Claudia Budău.

Sâmbătă, tinerii au putut învăța foarte multe lucruri noi legate de modul în care trebuie făcută o cateheza. Sora Silvia a evidențiat identitatea catehetului, drumul acestuia, dar mai ales, importanța și rolul său în Biserică.

Sintetizând, tinerii au realizat, în final, un portret al animatorului ideal folosind diferite simboluri: un spectru, o lumina, o inima deschisă, un izvor viu, o vitamină, o carte etc.

Pr. Sebastian Bilboc, asistentul spiritual al ACC din zona Roman, a vorbit apoi animatorilor despre rolul lui Isus în viața animatorilor și a copiilor și despre importanța credinței în viața oamenilor.

După-amiază, animatorii au avut posibilitatea să exerseze diferite tehnici de animare a catehezei, pentru a le putea expune apoi copiilor din parohie.

Seara, s-a organizat consiliul diecezan ACC, coordonat de către Claudia Budău, responsabila diecezană ACC, în cadrul căruia s-au analizat activitățile desfășurate și s-au discutat aspecte organizatorice.

Cursul s-a încheiat duminică cu programul spiritual coordonat de pr. Gabriel Bucur, asistentul spiritual al ACC din zona Iași. Acesta a cuprins o Liturghie, Lectio divina și un rozariu mai special, deoarece la fiecare rugăciune Bucură-te, Marie am spus și am subliniat o calitate a lui Isus .

Iată și impresiile a doi dintre participanți:

  • "Particip pentru prima dată la un curs de formare și încep să înțeleg ce înseamnă să fii animator cu adevărat. Am întâlnit persoane deschise, care știu într-adevăr să-și trăiască tinerețea, oferindu-și timpul pentru a lucra cu copiii" (Mimi - Bacău, "Sfânta Cruce").

    "A fost o experiență plăcută și utilă. Am învățat multe lucruri noi referitoare la cateheză pe care le pot pune în practică. M-am întors acasă cu o dorință mai mare de a lucra cu copiii din parohie" (Alexandra Imbrea - Roman, "Fericitul Ieremia")

Sperăm să reușim să punem în practică tot ce am învățat în cadrul acestui curs și, călăuziți de Duhul Sfânt, să ne îndeplinim misiunea de a fi animatori ACC!

Parohii prezente:

  • Zona Bacău: Bacău "Fericitul Ieremia", Bacău "Sfânta Cruce", Bacău "Sfântul Nicolae", Barați, Bijghir, Faraoani, Fundu Răcăciuni, Galbeni, Mărgineni, Valea Mare;

  • Zona Roman: Butea, Roman "Sfânta Tereza", Roman "Fericitul Ieremia", Roman "Isus, Bunul Păstor", Piatra Neamț "Sfânta Tereza";

  • Zona Iași: Iași "Sfânta Tereza", Pașcani "Sf. Anton", Săveni, Suceava

Claudia Budău


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat