Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: "Mama anului Scout, 2006"

Cercetași din C.L. "Adormirea Maicii Domnului" Pildești în fiecare an, în luna martie, omagiază pe mamele lor cu multă căldură și bucurie. Anul acesta serbarea a avut loc duminică, 12 martie 2006, la căminul cultural al satului, după sfânta Liturghie de la ora 11.00. La intrarea în sala mamele au fost întâmpinate de liderii cercetași și au primit flori, un ecuson, un creion și o foaie.

Liderii cercetași Alina Demișca și Gabriel Iștoc au prezentat actul ca adevărați profesioniști; dar autenticii protagoniști au fost aproape o sută de spiriduși, temerari și exploratori care, cu ajutorul liderilor, lor au desfășurat un program artistic deosebit.

La începutul programului fr. Daniel ne-a prezentat un material video, realizat de Ciprian Chelariu, șeful centrului, prin care părinți au cunoscut activitățile cercetășești mai importante din anul trecut și copii au retrăit cele mai frumoase momente din viața lor Scout.

Poezii, cântece și scenete s-au alternat cu lectura a celor zece compuneri mai valoroase făcute de spiriduși cu o săptămână înainte.

Și mamele spiridușilor au colaborat punând la contribuție calitățile lor artistice. Acordurile chitarei doamnei Iuliana Iștoc și melodia vioarei doamnei Gabriela Matieș s-au contopit cu vocea minunată a Iulianei când au interpretat "Măicuța preasfântă".

Cel mai emoționant momentul a avut loc când s-a cunoscut "mama anului". Scrutinul voturilor a mamelor prezente a decis care a fost compunerea cea mai bună; aceasta fiind scrisă de Alina, membră a grupului spiridușilor. La un moment dat fetița a luat-o de mână pe mama sa și împreună au urcat pe scenă însoțite de aplauze. Acolo doamna Chelariu Sofica, mama a nouă copii, a fost proclamată Mama Anului Scout 2006 și decorată de către doamna Gabriela Mârț - Mama Anului Scout 2005 - cu o eșarfă făcută cu culorile fularului nostru roșu și alb. După ce a primit un frumos buchet de flori, doamna Sofica a luat microfonul și a mulțumi lui Dumnezeu darul copiilor ei și mai ales pentru Alina care, la două luni de la naștere, a fost în pericol de moarte, dar astăzi, zece ani mai târziu, a fost motiv de o mare bucurie sufletească; de asemenea a mulțumit organizatorilor și celor prezenți pentru distincția primită.

Cântecul "La Mulți Ani!" în cinstea mamelor prezente a marcat finalul spectacolului cercetașilor din Pildești cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Iată compunerea premiată:

"Mama - paradisul meu cel mai drag.

Nu știu alți cum sunt față de mamele lor, dar eu, când mă gândesc la mama mea, cea care mi-a dat viață, la cea care m-a îngrijit când eram mică, la cea care stătea lângă mine, să pot dormi liniștită, la cea care m-a învățat să merg în picioare, la cea ce m-a învățat să vorbesc, nu pot să stau... și plâng. Mama, pentru mine, este ca un paradis.

Ea îmi citea câte o poveste în fiecare seară. Mama este pentru mine o lumină care nu se stinge. Ea m-a ajută în necaz și îmi aduce mereu zâmbetul pe buze. Mama ne ajută pe toții copii să putem trăi. Trebuie să ascultăm de mama căci ea ne a dat viață. Ea mă ajută la teme când nu știu și mă ajută la greu.

Acum am ocazia să îți spun cât de mult te iubesc, cât de mult apreciez mâncare pe care o faci. Eu te iubesc foarte mult din toată inima.

Cu drag, fiica ta, care te iubește foarte mult, Alina Chelariu".

A consemnat fr. Jesus Sagredo


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat