Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Campus de formare AC, zona Bacău

Cu tema centrală "Puterea nu înseamnă forță, ci iubire!", în perioada 10-12 martie 2006, la Mănăstirea "Carol Borromeu" (Gioseni), s-a desfășurat campusul de formare al Acțiunii Catolice din zona Bacău.

Au participat 50 de tineri, responsabili AC din 18 parohii ale diecezei și membri ai Consiliului Diecezan. Au mai fost prezenți: sr. Silvia Brandiu, pr. Alberto Marson, pr. Adrian Chili și pr. Costel Țăranu.

Campusul a debutat vineri seara, cu Calea sfintei cruci, urmată de o Liturghie celebrată de pr. Alberto. După aceea, s-a desfășurat programul de cunoaștere care a cuprins jocuri specifice. Rugăciunea de seară a constat în proiecția melodiei "Ca aurora", realizată de Surorile Congregației "Fiicele Sfântului Paul".

Dis-de-dimineață, sâmbătă, tinerii s-au prezentat în fața lui Isus, la celebrarea sfintei Liturghii oficiată de pr. Alberto. A fost un moment deosebit pentru fiecare, cuvintele lui Isus, transmise de părintele, pătrunzând inimile tinerilor.

În deschiderea programului formativ, pr. Adrian Chili, vicar de Gioseni, a prezentat tema campusului, prin intermediul unei proiecții. A urmat apoi împărțirea pe grupuri a tinerilor, pentru discuții pe baza temei. Tinerii au concluzionat că iubirea adevărată nu trebuie să lipsească din bagajul de calități al membrului AC.

Sâmbătă, după-amiază, programul a continuat cu o activitate de creație: confecționarea de felicitări. A fost un bun prilej de a demonstra capacitatea membrilor AC de a lucra în echipă și de a colabora, într-un cadru destins. Cateheza cu tema "Prietenia", care a urmat, a descoperit în noi, căi de comunicare deosebite. Întrebarea centrală "De ce oare construim deseori în jurul nostru ziduri și rar de tot poduri?" ne-a făcut să conștientizăm barierele și, totodată, căile de realizare a comunicării.

După o scurtă pauză, a urmat Calea sfintei cruci, moment de interiorizare și meditație, în concordanță cu timpul Postului Mare.

Seara, programul a constat în prezentarea creațiilor echipelor formate, scenetele și poeziile, emoționând și totodată creând o bună dispoziție în rândul tinerilor și a surorilor prezente la acest moment. A fost o ocazie de a dărui din rodul activităților noastre.

"A walk to remember" ("Un drum de neuitat") a fost filmul care a încheiat bogata activitate a acestei zile.

Împreună cu sr. Silvia, în deschiderea zilei de duminică, tinerii au participat la o lectio divina, în cadrul căreia au meditat "Patimile lui Isus" după Evanghelia după sfântul Marcu. Au fost momente valoroase și pline de har, în care și-au deschis inimile și au fost pătrunși de cuvântul Sfintei Scripturi.

Sfânta Liturghie celebrată de asistentul spiritual al ATC - zona Bacău, pr. Costel Țăranu, a încununat activitatea de pe parcursul celor trei zile de formare.

Parohii prezente: Mărgineni, Bacău "Fericitul Ieremia", Ploscuțeni, Fundu Răcăciuni, Gioseni, Moinești, Pietrosu, Bijghir, Valea-Seacă, Barați, Adjud, Bacău "Sf. Nicolae", Bacău "Sf. Cruce", Dărmănești, Onești, Faraoani, Oituz, Traian.

Daniela Iuliana Salca,
Mariana Varga,
Marius Petrunjel


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat