Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Premiul Templeton 2006

Câștigătorul Premiului Templeton 2006, cel mai mare premiu în bani, va fi anunțat cu ocazia unei conferințe de presă, miercuri, 15 martie 2006, ora 11.00, la sediul Națiunilor Unite din New York. Premiul este acordat anual unei personalități în viață, care a demonstrat o originalitate extraordinară în cercetare sau în realizarea de descoperiri, care să facă să avanseze înțelegerea Dumnezeirii și a realităților spirituale. Printre laureații anteriori s-au numărat Maica Tereza, Alexandr Soljenitin, Charles Townes, Michael Novak și Freeman Dyson. Ducele de Edinburgh va înmâna premiul în cadrul unei ceremonii private care se va desfășura la 3 mai, la Palatul Buckingham.

Premiul Templeton este cel mai mare premiu din punct de vedere financiar acordat unei persoane. Creat de către investitorul global și filantropul Sir John Templeton și atribuit pentru prima oară în 1973, premiul este menit sa încurajeze cercetătorii care fac să avanseze cunoașterea tematicilor spirituale într-o manieră foarte asemănătoare celei în care Premiile Nobel onorează știința, arta și realizările umanitare. Valoarea bănească a Premiului Templeton - 795.000 de lire sterline, mai mult de 1,4 milioane USD - este stabilită astfel încât să depășească întotdeauna valoarea Premiilor Nobel, pentru a sublinia credința lui Templeton că beneficiile de pe urma înaintării pe calea descoperirilor spirituale pot fi sesizabil mai mari decât de pe urma altor realizări umane de valoare.

Laureatul Premiului Templeton 2006 se va alătura unui cerc de personalități distinse premiate anterior. Premiul pe anul trecut a fost acordat lui Charles H. Townes. În vârstă de 90 de ani, Townes și-a asigurat locul în panteonul marilor oameni de știință ai secolului XX prin cercetările sale asupra proprietăților microundelor, ceea ce a dus la apariția maserului, un instrument care amplifică undele electromagnetice, și, mai târziu, la co-inventarea laserului, care amplifică și direcționează undele de lumină în fascicule directe paralele. Cercetările sale și ale altor doi fizicieni de marcă, distinse cu Premiul Nobel pentru Fizică în 1964, au deschis calea pentru o gamă vastă de invenții, utilizate acum în mod curent în medicină, telecomunicații, electronică și informatică. Townes a fost timp de zeci de ani un promotor de vârf al convergenței dintre știință și religie. Articolul său din 1966, intitulat "Convergența Științei și a Religiei", l-a consacrat pe Townes ca o voce unică în rândul oamenilor de știință, care caută puncte comune între cele două discipline.

Fundația Templeton se așteaptă să primească în viitorul apropiat nominalizări și din partea instituțiilor române pentru cercetătorii care caută adevăruri la granița dintre teologie și știință.

Pentru mai multe informații privind Premiul Templeton și Fundația John Templeton, sunt disponibile două situri: www.templetonprize.org și www.templeton.org.

Persoana de contact în România:
Dana Oancea
Achelis & Partner Public Relations
Tel. 021/4120214, 0722/964382
e-mail: dana.oancea@achelis.com


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat