Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

DVD Jesus decodedRăspuns multimedia la "Codul lui Da Vinci"

Potrivit știrii preluate de Zenit.org, joi, 9 martie 2006, episcopii catolici americani au pregătit un sit web și un documentar televizat, ca un răspuns multimedia catolic la controversatul film "Codul lui Da Vinci", bazat pe cartea cu același titlu scrisă de Dan Brown.

Campania de comunicare a episcopilor catolici din Statele Unite va oferi resurse cheie pentru a furniza informații exacte despre viața lui Isus înainte de lansarea filmului "Codul lui Da Vinci".

Aceste resurse vor include un sit web și un documentar care ar urma să fie televizat în rețeaua americană NBC-TV. Este în curs de producție și o broșură de 16 pagini, cu titlul "The Authentic Jesus" ("Adevăratul Isus").

Joi, 6 martie 2006, Campania de Comunicare Catolică a lansat un sit web, www.jesusdecoded.com, pentru a furniza informații despre Isus, despre învățăturile catolice și despre diferitele aspecte explorate în romanul lui Dan Brown.

Situl va explica diferitele dogme ale Bisericii Catolice, va include articole ale unor teologic, comentatori media, experți în artă și alți specialiști, pentru a furniza un background adecvat, pe lângă respingerea speculațiilor și inexactităților despre Cristos și despre originile creștinismului. La situl web va contribui și Prelatura Opus Dei.

Broșura

În luna martie va fi disponibilă și broșura "The Authentic Jesus" ("Adevăratul Isus"), care va aborda chestiuni ridicate de "Codul lui Da Vinci" și de alte descrieri populare despre Isus.

Broșura, produsă de Comitetul pentru Comunicații al Conferinței Episcopilor Catolici din Statele Unite (USCCB), prezintă învățătura catolică autentică referitoare la Isus și la divinitatea sa, în Noul Testament, la gnosticism, la femei și Biserică și la alte elemente importante sub forma de întrebare și răspuns.

"The Authentic Jesus" va fi disponibilă și în vânzare la bucată și en gross prin USCCB Publishing, care va pune în vânzare și un insert bazat pe materialul în sine.

"Jesus decoded", un documentar al Campaniei de Comunicare Catolică care subliniază învățăturile catolice autentice despre Isus Cristos, va fi disponibil pentru distribuție în rețelele NBC-TV începând din al treilea sfârșit de săptămână al lunii mai.

Cercetători interpelați

Prima transmisiune televizată a documentarului, care durează o oră, va pune în lumină informații clare și precise despre persoana lui Isus, despre ucenicii săi și despre formarea canoanelor cărților sau lista cărților din Noul Testament.

Filmat în Israel, Turcia și Italia, "Jesus decoded" oferă un răspuns catolic solid celor care cred în "Codul lui Da Vinci", concentrându-se mai ales pe primele trei secole de dezvoltare a Bisericii.

Programul include interviuri cu experți în artă, istorie și Scriptură care vor oferi un ajutor pentru separarea adevărului catolic de povestirile populare.

USCCB Publishing va pune la dispoziție documentarul pentru vânzare pe suport DVD.

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat