Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Europeană Universitară

Un moment deosebit de rugăciune în comuniune cu papa Benedict al XVI-lea va fi sâmbătă, 11 martie 2006, când zece orașe din Europa și Africa celebrează Cea de-a IV-a Zi Universitară Europeană. Sfântul Părinte se va uni cu mii de studenți, profesori și oameni angajați în cercetare sau în școală din șapte orașe europene și trei africane.

În cadrul unei vigilii mariane, se va recita Rozariul, misterele de slavă, care meditează momente din lucrarea mântuitoare a lui Cristos și din viața Sfintei Fecioare Maria.

Vigilia mariană, care va începe în biserica universitară "Sf. Ludovic" din München și va fi prezidată de cardinalul Friederich Wetter, arhiepiscop de München și Freising, va începe la ora 17.45 și va dura până spre ora 20.15.

La acest moment de rugăciune sunt invitați să participe studenții precum și profesorii din mediul universitar. Totodată sunt invitați cei care vor să se roage misterele Rozariului împreună cu papa Benedict XVI, această practică de pietate fiind una dintre cele mai vechi, una dintre cele mai iubite rugăciuni ale creștinismului catolic din întreaga lume.

Papa (la Roma) și cardinalul Wetter (la München) vor conduce alternativ vigilia mariană, comunicarea fiind asigurată prin mijloacele moderne ale tehnicii audiovizuale. În același timp vor fi în legătură permanentă alte orașe, de unde vor fi și intervenții în direct: Dublin (Irlanda), Fribourg (Schweiz), Madrid și Salamanca (Spania), St. Petersburg (Federația Rusă), Sofia (Bulgaria), Abidjan (Coasta de Fildeș), Owerri (Nigeria) și Nairobi (Kenia).

A IV-a Zi Universitară Europeană este rezultatul unei inițiative care a venit de la papa Ioan Paul al II-lea în anul 2001. Pentru anul acesta, orașul München a fost ales ca centru de prezidare a vigiliei mariane datorită importanței sale pentru viața universitară și pentru domeniul de cercetare.

Cu această ocazie sunt invitați și credincioșii din Dieceza de Iași, în primul rând studenții și profesorii care formează familia universitară, să se unească în rugăciune cu Sfântul Părinte și cu ceilalți studenți și profesori din Europa. Anul acesta se acordă o importanță deosebită comuniunii de credință cu cei din Africa.

Programul vigiliei mariane, Rozariu și Calea crucii (în limba italiană, în format pdf) poate fi descărcat dând clic aici.

Pr. Lucian Farcaș


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat