Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Mogoșești-Siret

PS Petru Gherghel a efectuat, în zilele de 4 și 5 martie 2006, vizita pastorală în Parohia romano-catolică Mogoșești-Siret, fostă filială a Parohiei Hălăucești, situată la 15 km sud de Pașcani, constituită din trei comunități: Mogoșești- Siret cu 234 familii, Cozmești, la 5 km distanță, cu 91 familii și Muncelul de Sus la 5 km, cu 24 familii.

Sosit sâmbătă după-amiază și întâmpinat de credincioși, după ce a salutat comunitatea din Mogoșești-Siret, episcopul Gherghel a condus rugăciunea Rozariului recitată de toți credincioșii prezenți. A urmat celebrarea sfinte Liturghii.

Duminică, la ora 8.00, episcopul s-a deplasat în comunitatea din Muncelul de Sus; mare o fost bucuria credincioșilor de a-l întâlni din nou după ce, în 1999, participase la sfințirea bisericii nou construite.

La 9.30 a fost rândul credincioșilor din Cozmești să-l aibă ca oaspete pe PS Petru. Era pentru prima oară că aveau un episcop în mijlocul lor. La ora 11 s-a celebrat Liturghia pontificală la Mogoșești-Siret la care, pe lângă alți preoți, a participat și pr. Alois Fechet. După Liturghie, episcopul a ținut o cateheză copiilor și tinerilor care au rămas pentru a-l asculta.

Seara, înainte de celebrarea sfintei Liturghii la Mogoșești-Siret, Preasfințitul Gherghel a oficiat Calea sfintei cruci.

În toate comunitățile credincioșii au participat în număr mare, ascultând cu multă atenție cuvintele de învățătură ale păstorului cu referire la timpul Postului Mare, timp de har și de convertire. Cu această ocazie mulți au primit sacramentul împăcării cu Dumnezeu.

Pe toată durat vizitei, PS Petru Gherghel a adresat cuvinte de încurajare tuturor credincioșilor pentru a-și trăi cu fervoare credința și de a rămâne uniți în jurul păstorului lor.

Pr. Silvestru Bejan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-5 martie: Vizită pastorală în Parohia Mogoșești-Siret.


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat