Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna martie

A apărut "Lumina creștinului" pe luna martie, anul XVII, nr. 3(195). Coperta surprinde imaginea stațiunii a VIII-a din Calea sfintei cruci intitulată "Isus mângâie femeile care plâng", imagine care ne introduce în atmosfera Postului Mare, perioadă care este un pelerinaj în care Isus însuși "ne însoțește prin pustiul sărăciei noastre, susținându-ne în drumul spre bucuria intensă a Paștelui".

Revista se deschide cu scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, episcop de Iași, scrisoare denumită "Deus caritas est" și închinată Postului Mare din acest an. Aceeași temă abordează și articolul de la pagina 5 intitulat "Timpul pelerinajului interior", care face un rezumat al mesajului Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru Postul Mare.

Și pentru că în acest timp al Postului Mare implorăm mai mult iertarea și milostivirea Domnului, atenția și pașii noștri se îndreaptă mai des spre scaunul de Spovadă acolo unde întâlnim iubirea și harul iertător al lui Cristos. Toate acestea stau la baza articolului "Urcând treptele mântuirii..." de la pagina 18.

Episcopul Aurel Percă, auxiliar de Iași, s-a aflat duminică, 16 februarie, la Roma, unde a participat la o reuniune de episcopi, prieteni ai Mișcării Focolarelor. Sub denumirea "Spiritualitatea comuniunii și în România" articolul de la pagina 6 redă impresiile Preasfințitului de la acest eveniment.

În paginile 8 și 9 veți putea citi un interviu cu pr. Victor Osoloș, misionar în Kenya, care s-a întors pentru câteva zile în România și a avut amabilitatea de a împărtăși cititorilor din experiența sa de misionar.

La Editura "Presa Bună" a apărut volumul III din "Catolicii din Moldova. Universul culturii populare" de Ion H. Ciubotaru. O prezentare detaliată a cărții se găsește la pagina 10.

Una dintre temele biblice care s-a stabilit o dată cu inaugurarea Anului Bibliei în Dieceza de Iași și care a fost prezentată în Biserică este "Creația", temă prezentată la pagina 13.

O reflecție asupra evenimentelor provocate de caricaturile publicate în diverse ziare din Occident este redată la pagina 19 sub denumirea "Până unde poate merge libertatea de exprimare?"

La pagina 20 veți putea citi despre un act violent care a dus la moartea preotului Andrea Santoro "martor curajos al evangheliei carității".

În afară de bine cunoscutele rubrici: "Mesajul sfinților", "Povestioară morală", "Știri", "În apărarea sănătății", "Poșta redacției", "Noutăți editoriale" și "Rebus" mai puteți citi: "Cartea sinodală", "Dr. Iosif Frey", "Dumnezeu ne-a unit din nou", "Ți-ai făcut o imagine?", "W.A. Mozart - 250 ani de la naștere".

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim o primăvară minunată!

Lectură plăcută!

Geanina Oancă


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat