Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Mircești

Continuând vizitele pastorale (în ordine alfabetică) pe care episcopul Petru Gherghel le face în Dieceza de Iași, a fost rândul parohiei Mircești să primească vizita preasfințitului în zilele de 25 și 26 februarie.

Parohia Mircești a fost înființată în anul 1976. Aici exista o biserică din anul 1900, dar în 1983 s-au terminat lucrările de construire a bisericii noi, într-un stil modern, cu turnul separat de corpul bisericii. Parohia numără în prezent 287 de familii, însumând 770 de credincioși. Paroh al comunității este pr. Iosif Gherghelaș din anul 1991. În această parohie lucrează și părintele pensionar Leonard Donea.

Sâmbătă seara credincioșii, primarul, părintele paroh și pr. Donea l-au primit pe Preasfințitul în fața bisericii. A urmat recitarea Rozariului, un cuvânt de deschidere a vizitei canonice din partea Preasfințitului, sfânta Liturghie în cadrul căreia episcopul, pr. Isidor Mocanu și pr. Lucian Păuleț au stat la dispoziția credincioșilor pentru spovezi.

Duminică la ora 10.30 s-a celebrat sfânta Liturghie pontificală iar la predică episcopul i-a îndemnat pe credincioși ca fiecare în parte sa fie "scrisoarea" scrisă de Dumnezeu pentru toți oamenii. De asemenea episcopul i-a încurajat să își amintească de eforturile depuse împreună cu pr. Ștefan Demeter pentru construirea bisericii și sa fie și astăzi dispuși la sacrificii și la o trăire autentică a credinței.

După sfânta Liturghie, episcopul s-a întâlnit mai întâi cu copii și tinerii, iar apoi cu consiliul parohial și cu comisia sinodală. Apoi a primit câțiva credincioși în audiență personală.

Vizita pastorală s-a încheiat după sfânta Liturghie de seară cu o adorație euharistică și binecuvântarea ce oferă indulgență plenară cu ocazia unei vizite canonice a episcopului.

Pr. Lucian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-25 februarie: Vizită pastorală în Parohia Mircești.


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat