Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Campus zonal AC

Sub motoul "Unde doi sau trei se adună în numele meu acolo sunt și eu prezent" și având ca temă: Grupul - responsabilitate, criză și perspective, în perioada 24-26 februarie 2006 s-a desfășurat campusul de formare zonal al Acțiunii Catolice - zona Iași, la Casa Surorilor Săracilor "Don Morinello" din Huși-Corni.

Au participat aproximativ 40 de persoane, reprezentanți a opt parohii din zona Iași și membri ai Consiliului Diecezan. La campus au fost prezenți pr. Cristinel Farcaș, asistentul spiritual zonal al AC, pr. Bogdan Catană și sr. Viviana Radu.

Campusul a debutat vineri cu o sfânta Liturghie, urmată de un program de cunoaștere, prin care a fost conștientizată importanța jocului în relațiile dintre tineri.

În prima parte a zilei de sâmbătă, pr. Cristinel Farcaș a prezentat fragmentul biblic al spălării picioarelor (In 13,1-15), cu o accentuare a semnificațiilor gesturilor lui Isus. În urma discuțiilor în grupuri mici, tinerii și-au luat angajamente concrete în ceea ce privește slujirea în grupurile AC parohiale din care fac parte.

După reîntâlnirea cu Isus Cristos la sfânta Liturghie, sr. Viviana a prezentat câteva aspecte practice și teoretice legate de grup: Cum să pregătim și să conducem o întâlnire, Ce e un grup? și, făcând o analogie cu chimia, Care sunt tipurile de reacții care au loc într-un grup și care sunt reactanții? Tinerii trebuie să facă așa încât drumul credinței lor și al celorlalți să aibă ca obiectiv "omul nou în Cristos".

Seara, în momentul concluziilor, au fost analizate problemele din fiecare grup parohial, dar s-a discutat și despre Ștafeta Rugăciunii și Forumul AC, reamintind și activitățile la nivel de zonă din perioada următoare. Seara s-a încheiat printr-un program de destindere organizat împreună.

Sub motoul: "Când mă uit la mine, nu-mi place ce văd, dar, când mă uit la Cristos, începe să-mi placă ceea ce aș putea fi", duminică dimineață, pr. Bogdan Catană, vicar la Huși "Sf. Anton", a vorbit despre comutarea actuala de la cantitate la calitate în ceea ce privește membrii AC.

În final, cei prezenți la campus au participat la Liturghia tinerilor din Parohia Huși - Corni.

În vederea existenței unui dosar AC în fiecare parohie, participanții au primit o mapă cu materiale (scenete, modele de adorație, modele de rozariu, jocuri, bansuri) care pot fi folosite în vederea formării grupului parohial.

Parohii prezente: Iași "Sf. Tereza", Iași-centru, Huși "Sf. Anton", Pașcani, Răducăneni, Siret, Suceava, Tomești; parohii absente: Botoșani, Rădăuți; parohii invitate: Huși-Corni.

Ana-Maria Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-26 februarie: Huși: Campus zonal AC.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat