Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Editura Presa Bună: Adrese și telefoane 2006

A apărut la Editura Presa Bună Adrese și telefoane 2006. În cele aproape 200 de pagini, broșura oferă informații (adrese, telefoane) în special despre instituțiile din Dieceza de Iași. Pot fi găsite și informații cu privire la preoții din Arhidieceza de București, Dieceza de Chișinău etc. Cele scrise în prefața broșurii lămuresc și mai mult conținutul.

* * *

Lămurire

Adrese și telefoane 2006 se referă mai mult la Dieceza de Iași, mai ales în prima parte, după datele de interes general (este posibil ca unele dintre acestea din urmă să nu corespundă cu realitatea). În a doua parte, când este vorba de preoți, sunt notați și cei din Arhidieceza de București, din Dieceza de Chișinău, precum și aproape toți din țară și din străinătate care s-au născut în Moldova sau au studiat în Iași.

Deși a existat ideea continuării strângerii și editării datelor pentru întreaga țară, ea nu s-a materializat. Ultima Întâlnire Națională a Operatorilor din Mass-Media Catolice (Oradea, 18-21 mai 2005) nu a hotărât nimic în acest sens.

Preoții au fost așezați în ordine alfabetică, apoi după data și locul hirotonirii. În broșură se găsesc și alte date utile: Preoții care activează în Dieceza de Iași, Preoții Diecezei de Iași care lucrează în alte dieceze sau sunt la studii, Preoții din alte dieceze care lucrează în Dieceza de Iași, Preoții franciscani, Alți preoți călugări. Se găsesc apoi date legate de edituri, publicații, librării, situri etc.

Ultima actualizare a fost făcută în decembrie 2005. În ziua de 27 octombrie 2005 a fost trimis un mesaj prin e-mail la toți preoții care au e-mail. De la mulți a venit răspunsul cu corecturi. În același timp, în toate instituțiile din Dieceza de Iași, au fost trimise fișe pentru a fi completate. Unele s-au întors completate. Instituțiile care nu au trimis fișele completate au fost marcate cu steluță, arătând prin asta că datele nu sunt actualizate.

Unele date au fost trimise după cum urmează: pr. Felician Tiba (secretar@itrc.tuiasi.ro) - pentru preoții de la Institutul Teologic din Iași; pr. Francisc Ungureanu (prfrancisc@yahoo.it) și pr. Francisc Doboș - pentru preoții din Arhidieceza de București; pr. Aurel Ilieș (secretar@ofmconv.ro) - pentru preoții franciscani; Gabriela Grasu (contact@caritas-iasi.ro) - pentru Caritas.

Așadar, datele de la instituțiile care au semnul "*" sunt mai vechi de un an, cele cu semnul "**" sunt și mai vechi. Semnele de întrebare arată că datele sunt incomplete. Cele prezente în broșură reflectă cel mai bine situația de la 15 decembrie 2005. Responsabilitatea datelor o poartă fiecare instituție în parte.

Cu siguranță, utilizatorul va descoperi lipsuri și în această broșură. Oricum, broșura se află la a patra ediție și, prin colaborarea celor interesați, următoarele ediții vor ieși mai bune.

Până atunci rămâne valabil apelul din edițiile precedente pe care îl preluăm și în această ediție.

Sunt greșeli în această broșură cu privire la adresa sau la telefonul dv. sau al instituției din care faceți parte? Nu vă găsiți adresa? Scrieți sau contactați persoanele care s-au ocupat de colectarea datelor! Următoarea broșură va apărea cu mai puține erori.

Rugăciunea celor care au lucrat la această broșură este ca Dumnezeu să dea haruri și binecuvântare tuturor celor care o folosesc.

Pr. Cornel Cadar

* * *

Adrese și telefoane 2006,
Ed. "Presa Bună", 2006, 10x14cm, 198 p., 7 RON (70.000 ROL)

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro
 


lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat