Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Lilieci

Continuă și în 2006 seria vizitelor canonice întreprinse de PS Petru Gherghel în parohiile din Dieceza de Iași. Astfel, în zilele de 7 și 8 ianuarie 2006, în sărbătoarea Botezului Domnului, episcopul Petru Gherghel a efectuat o vizită canonică în Parohia Lilieci, județul Bacău.

Comunitatea din Lilieci are exact 700 de credincioși. Parohia a fost înființată relativ recent (1988) și de atunci îl are ca paroh pe pr. Gheorghe Cojocaru. Aici s-a construit o biserică nouă în stil modern.

Preasfințitul Gherghel a fost întâmpinat sâmbătă seara de credincioșii adunați în fața bisericii, în frunte cu părintele paroh și domnul primar, a recitat rozariul împreună cu ei și apoi a ascultat spovezi.

Duminică, episcopul a celebrat două Liturghii, s-a întâlnit cu membrii comisiei sinodale și cu comitetul bisericii. I-a încurajat pe credincioși, a vorbit emoționant copiilor spunându-le că, între florile frumoase care sunt în biserică, ei sunt cele mai frumoase flori ale comunității din Lilieci. Tinerilor episcopul le-a spus că ei sunt speranța Bisericii și a lumii.

De remarcat a fost și faptul că, fiind sărbătoarea Botezului Domnului, la ofertoriu s-a adus o cămașă albă - un semn ce a amintit tuturor de Botezul primit și a sugerat demnitatea la care suntem chemați prin Botez. De asemenea, înainte de împărtășanie, toți cei prezenți, episcop, preoți, credincioși, au reînnoit făgăduințele de la Botez și de la prima Împărtășanie, ținând în mâini lumânări aprinse.

După-amiază, episcopul a vizitat clădirea seminarului de la Bacău ce se intenționează să se deschidă în septembrie anul acesta.

Un ultim, dar semnificativ amănunt: altarul bisericii are aproximativ cinci metri lungime și în fața lui era reprezentată o scena a Nașterii Domnului într-o manieră originală (fotografiile atașate la album redau doar parțial frumusețea acelui praesepiu).

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-8 ianuarie: Vizită pastorală în Parohia Lilieci.


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat